Vandaag kwamen we aan op het eiland Grand Cayman een belastingpardijs voor mensen die van juwelen of van mooie horloges houden.

Grand Cayman is het grootste van de drie Kaaimaneilanden in de Caribische Zee.

Vanwege het slechte weer meerden we niet aan in de oorspronkelijke haven van GeorgeTown maar ergens anders op het eiland.

Met bootjes werden we naar de kust gebracht, de lokale bevolking stond al klaar met bordjes met bestemmingen op het eiland om te bezoeken, tegen vrij hoge prijzen konden we een taxi pakken om over het eiland te touren.

We besloten samen met andere toeristen een tourtje over het eiland te maken voor 90 dollar per gezin. Deze tour duurde echter maar 2 uur, maar het was ook niet zo’n groot eiland.

De highlights van het eiland zijn niet bijzonder, het is een erg arm eiland, de rum is iets waar toeristen wel graag voor komen (gratis samples), verder natuurlijk voor het belastingvrije tarief op sierraden.

Er is verder nog een 7 km lang strand waar je de prachtigste schelpen zo op het strand zag liggen, maar omdat het niet echt strandweer was lieten we ons door het taxibusje maar verder rijden over het eiland.

Er was ook nog een apart landschap te zien, omdat dat vrij sober was met donkere kalkstenen rotsen, noemde men het ook wel The Village of Hell, gewoon een toeristennaam.

 

 

 

Tenslotte werden we bij een dolfijnen bassin gebracht, je kon daar in een groepje met dolfijnen zwemmen voor $100 of een foto laten maken dat je een dolfijn kust voor $25 dollar. Ik vond het helemaal niks, zo toeristisch en het ging ze snel, hup hup hup volgende, nee dat doen we die prachtige dieren niet aan.

Op het laatst nog even door het stadje gelopen en dat was het wel.

We gingen om 3 uur weer terug aan boord om te lunchen.

Daarna even chillen op dek en s’avonds weer op onze vaste plek dineren.

We hadden een dresscode deze avond, we moesten chique.

 

 

.