De boot is echt heel groot, we zijn nog steeds niet uit ontdekt. Vandaag een dag op zee dus we hebben alle tijd.

Het onbijt is heel uitgebreid, er is een buffet met van alles erop, er is een kok die je eitje bakt precies zoals jij het wil hebben, er zijn lekkere baggels maar ook diverse andere broodjes van zoet tot hartig. Genoeg vers fruit en ook diverse cereals, 3 verschillende sapjes, koffie en thee dus genoeg om je buikje helemaal vol te eten.

Het buffetgedeelte is op dek 9 en het avond restaurant op dek 4 en 5, onze vaste tafel is op 4. S’avonds eet je a la carte geserveerd door vaste bedienden, onze ober komt uit Servië en onze serveerster uit Slovenië, je kan kiezen uit ongeveer 8 verschillende gerechtjes, echt heel divers en allemaal heel mooi op het bord opgemaakt, haut cuisine.

Je hebt ook een vast kamermeisje, die van ons heet Ines, zij komt uit Peru en had er een sport van gemaakt om zo snel mogelijk onze namen uit haar hoofd te leren, twee keer per dag maakte ze onze kamer schoon.

We hadden om de kosten een beetje te drukken een 4 persoonshut genomen, dat was echt prima te doen. Elke avond had Ines een diertje van een handdoek gevouwen en op ons bed klaar gelegd, samen met het dagprogramma en een paar chocolaatjes.

Alle drankjes op de cruiseboot zijn voor eigen rekening, behalve koffie thee en citroen limonade. Er lopen wel constant obers langs om te vragen of je wat wilt drinken, dat gaat allemaal op je persoonlijke pas, en die pas is weer gekoppeld aan je creditcard. Cheyenne had een gouden pas omdat het de tweede keer was dat ze met Carnivalcruises was en wij hadden een blauwe pas. Je moet zeker opletten want voor je het weet heb je een torenhoge rekening. Bier kost $4 en een cocktail $7 en wijn $6. Voor alleen Jairo hadden we een Sodapas gekocht voor $45 dan kon je onbeperkt frisdrank drinken de hele week. Eigenlijk maar voor 1 persoon maar af en toe namen wij daar ook stiekem van. (Je blijft een Hollander hé)

Op de boot zit ook een groot theater waar echte goede shows gegeven worden met proffesionele dansers, soms wordt de zaal ook gebruikt voor een speletjesshow met mensen uit het publiek of voor een bingo.

Er is nog een zaal waar vaak een band speelt, karaoke is of comedians optreden, erg grappige comedians zelfs met voor Amerikaanse begrippen ontzettende schuine moppen, ze nemen geen blad voor de mond als het gaat over erotische grappen en grollen, ik had echt niet verwacht dat zoiets mogelijk was in Amerika.

De eerste dag spotten de kids al een ongelovelijke dikke man en wat bleek, hij had een vaste tafel achter die van ons, dus elke dag konden we zien hoe hij nog dikker werd van al dat lekkere eten, haha.