Wat gaat de tijd toch snel, 4 nachten Orlando zijn alweer om. Op naar Miami, we are going to Miami zongen we in de auto, maar onderweg deden we even een breakje om bij de Everglades te stoppen.

Het moerasgebied is wel wel 60 bij 100 km en het ligt tussen Orlando en Miami in. Een prachtig natuurgebied. Met een airboat sweef je over het moeras en onderweg kom je alligators en prachtige vogels tegen.Via groupon Miami had ik al lang van te voren in Nederland kaarten besteld, toen ik wilde betalen werd gelijk mijn creditcard geblokkeerd omdat de bank het zo’n vreemde transatie vond. Lastig, maar wel allert van ze.

Bij Sawgrass Recreation Park krijg je een leuke tour, de tourgide is een entousiaste verteller en heeft zichtbaar plezier in zijn werk. Hij vertelde dat de alligators normaal overdag slapen maar dat hij voor ons een plekje ging zoeken om ze te spotten, maar hij wist niet of dat zou lukken. Allemaal waren we dan ook blij dat we er een aantal spotten, hij liet ons voelen alsof dit heel uniek was, leuk hoor.

Na de airboat tour zijn we naar een aantal dieren wezen kijken die daar te bewonderen waren bij een klein dierentuintje, we konden een baby alligator vast houden en er waren diverse andere reptielen, maar ook vosjes, stinkdieren, puma’s en twee zwarte panters.

Lesley die altijd gek is op dieren was daar bijna niet weg te slaan maar we moesten weer verder, in drie kwartier waren in Miami South Beach waar ons art deco hotel lag.

Ons duurste hotel van de vakantie (210 dollar per nacht) maar met de minste faciliteiten die we tot nu gehad hadden, maar dat weet je als je in deze buurt wilt slapen. Alles om je heen is rijk, rijk en nog eens rijk.

 

 

In Miami moet je echt geld hebben kwamen we achter, we gingen eten in Lincolnstreet, niet goedkoop. Het stikt daar van de Italiaanse eettentjes, maar dat niet alleen ook van de Italiaanse mensen, dat verbaasde ons wel want we dachten dat we veel latino’s zouden zien, maar dat viel mee.

South Beach loopt van de 1e straat tot de 23e straat en ons hotel lag aan de 21 st straat, echt vlakbij het strand. Veel dure hotel’s liggen pal aan het strand bij Collins Avenue, er zijn geen openbare strandtenten, alleen maar beachclubs voor hotel gasten.

Morgen de boel maar eens gaan verkennen in the place to be of the States:Miami.