De laatste nacht op campus zat erop, Cheyenne en Jai en zijn vrienden hadden tot de vroege uurtjes nog na zitten feesten, maar nu was het tijd voor de schoonmaak om 1 uur moest zijn kamer schoon opgeleverd worden. Dus pa en ma gingen die ochtend eerst maar naar de supermarkt om wat schoonmaak spullen te kopen, dat was wel nodig kan ik zo zeggen, een jongens studenten kamertje is niet zo netjes namelijk. Precies om 1 uur waren we klaar en konden we vertrekken. Samen met zijn tennismaatje Lucas en zijn familie en Jairo zijn studie vriendin Jamie gingen we als afscheid nog gezamelijk lunchen bij Camiels.

Raar hoor dat dit gewoon na 2 jaar studeren de laatste dag is in Mobile en dat Jairo afscheid moet nemen van zijn vrienden en van de University of South Alabama, hij heeft een geweldige tijd hier gehad.

Tijd voor vakantie nu, op naar New Orleans, na ongeveer 2 uur rijden kwamen we aan in de stad van de Franse Lelie. Grappig dat had ik me nooit gerealiseerd dat dat het symbool is van de stad, wij hebben namelijk Franse lelies op ons huis zitten als sier muurankers. Prachtige symbool eigenlijk, wie weet ga ik deze wel verwerken in het logo van ons Spaanse huis.

New Orleans is geweldig, je vindt er overal Frans maar ook Spaanse invloeden en dat zie je aan de Franse balkonnetjes maar ook aan de Spaanse naambordjes.

In de populaire buurt French Quarter lag ons hotel vlakbij de beroemde Bourbonstreet.

Die avond hebben we bij een gezellig verlicht buitenrestaurant gegeten: Pat O’Brian’s waar ze heerlijke beruchte Hurricanes cocktails verkopen en zalige plaatselijke gerechten als Gumbo, Red Beans and Rice, Jambalaya of Crawfish Etouffée.

Bourbonstreet is ook één van de weinige straten in Amerika waar je met je drankje over straat mag lopen. Er heerst een geweldige sfeer, leuke barretjes en overal klinkt muziek. Wat een leuke stad, ik ben nu al verliefd.

How to Make an authentic Pat O’Brien’s Hurricane

In a 26 oz. Hurricane glass, mix

  • 4 oz. of Pat O’Brien’s Hurricane Rum or a good Dark Rum
  • 4 oz. of Pat O’Brien’s Hurricane Mix
  • Fill with crushed ice
  • Garnish with an orange and cherry