Na een goed ontbijt in hotel Country Inn zijn we naar het grootste gietijzeren standbeeld van de wereld geweest wat ook in Birmingham staat, het standbeeld van Vulcan is 17meter hoog en staat op de top van de berg die zo over de stad van het staal en ijzer uitkijkt.

Toen onze dochter in Alabama woonde is ze met haar hostvader op tripje naar Lynchberg Tennessee geweest, daar heb je de wiskey stokerij van Jack Daniel’s. Alle whiskey van Jack Daniel’s wordt daar gemaakt, zij vond het zo leuk dat ze zei dat wij hier ook beslist heen moesten gaan, zo kregen wij op zondag 11 december ook een goed georganiseerde rondleiding over het terrein. Maar omdat het een dry county is mochten niet proeven en zelfs niet kopen. Door de weeks mag er wel een speciale fles verkocht worden aan toeristen (sinds een jaar pas) maar op zondag is ten strengste verboden.

Jack Daniel Distillery kreeg haar vergunning in 1866, waardoor het de oudste geregistreerde stokerij in de Verenigde Staten en een nationaal erfgoed is. Het is daar waar Mr. Jack het recept van de Old No. 7 maakte. Het is daar waar het zuivere, niet-ijzerhoudende bronwater vloeit. En het is daar waar elke druppel Jack Daniel’s Tennessee Sippin’ Whiskey ook vandaag nog steeds wordt gemaakt.

Na dit leuke bezoekje reden we door naar Nashville de stad van de country. Op aanraden van de receptie dame zijn we die avond bij Wild Horse wezen eten. Persoonlijk vond ik daar niks aan, het was een soort massa tent, er speelde een band er was een grote dansvloer waar aan linedancing gedaan werd en het eten was erg matig. Snel weg hier dacht ik, op zoek naar een leuk kroegje waar echt muziek gemaakt wordt. Zo belanden we bij de Wiskeybar waar een leuke rockabilly band speelde The Eskimo Brothers, mijn vader dronk daar zijn eerste Jack Daniel’s Wiskey en sindsdien is hij verkocht en wil hij bijna geen andere wiskey meer drinken. Het was erg koud die avond maar wij stonden warm in de kroeg met een leuke band en goede wiskey uit Tennessee.