Er zat geen onbijt bij het hotel daarom gingen we op zoek naar een lekker ontbijt tentje, bij Chicken a Filet was het erg druk, dan zal dat wel goed wezen dachten we, het bleek gewoon een soort Mc Donalds te zijn maar dan alleen met kip. Dus zo zaten we onze eerste ochtend in de States al aan de fastfood!

Daarna zijn we vanuit de staat Georgia naar de staat Alabama gereden, in 2.5 uur kwamen we aan in Birmingham. Deze plaats staat bekend om het Civil Right Institute. Een zeer indrukwekkend museum over de mensen rechten, voor het museum staat een groot standbeeld van Martin Luther King. Toevallig bleek het 10 december internationaal Civil Rights Day te zijn en daardoor kwamen jonge kinderen uit de buurt gedichten voorlezen met live gespeeld muziek op de achtergrond, deze gedichten hadden ze zelf gemaakt.Erg leuk om te horen hoe ieder dat zelf had ingevuld.Het was koud in Amerika, dat had ik niet verwacht ik had alleen een zomerjas bij me, dus bij de Wal Mart heb ik een poncho en een sjaal erbij moeten kopen. In die favoriete supermarkt van onze dochter zag ik prachtige handdoeken liggen, die wil ik voor mijn Spaanse huis kopen, alleen ze hadden er nog maar twee, maar gelukkig zit de Wal Mart door heel Amerika dus ik vind er vast nog wel meer dacht ik. Lesley verklaarde me voor gek, dan moeten de hele vakantie die dingen meeslepen, heel onhandig, maar ik hield voet bij stuk en kocht ze gewoon.