Dinsdag 29 november hadden we een afspraak bij onze advocaat Del Prado om half 11 in Alhaurin, dat is ongeveer een uur en een kwartier bij ons vandaan.
Wij waren op tijd alleen de advocaat niet, na een uur wachten nam een medewerker die tevens vertaler is ons mee naar de notaris, daar moesten we ook nog 1.5 uur wachten en daarna hebben we de volmacht getekend. Dat is een volmacht voor de advocaat om alles voor ons te regelen in Spanje.
Na dat allemaal in orde gemaakt te hebben hebben we nog ongeveer 2 uur met de advocaat gesproken en alle salaris strookjes en andere benodigdheden voor een hypotheek aanvraag ingeleverd. Ik had alles goed voorbereid en alles al meegenomen, de advocaat vertelde dat hij dat nog nooit had meegemaakt dat iemand zo goed zijn zaakjes op orde heeft, maarja bankvrouwtje hé.
Pas om 3 uur waren we klaar en toen hebben we in een restaurantje wat ligt op de weg naar Coin geluncht voor maar x806 euro incl wijn. Venta El Bichito, eind november en nog gewoon buiten lunchen in de zon, heerlijk.
Toen we weer terug reden was het al half 5. Eigenlijk wilden we toch nog even langs ons huis gaan want dit was onze laatste dag in Spanje.
Gelukkig wilde Marcel weer afspreken bij het huis. Net voor het donker konden we nog een keer naar binnen, nog even een laatste blik en de laatste foto’s maken van dit jaar. Pas in 2012 zien we dit huis waarschijnlijk weer en hopen dan maar dat we dan de eigenaar zijn.
Die avond had Ibolja Indiaans voor ons gekookt, lekker hoor ik houd wel van de buitenlandse keuken.
Het is zo fijn dat je vrienden hebt in Spanje die je wegwijs maken, want je bent zo’n leek op dat gebied en alle tips en trucs zijn welkom.
Morgen 30 november vliegen we na het ontbijt weer naar ons Nederlandse huis.