Alle salarisstrookjes en belasting aangiftes etc zijn inmiddels overhandigd aan de Spaanse bank en zij gaan het nu bestuderen.
Ondertussen wachten wij nog steeds met spanning op meer informatie van onze advocaat. Inmiddels hebben we ook een letter of reference van onze Nederlandse bank opgestuurd. Volgens ons moeten ze in Spanje nu alles hebben.
Onze advocaat heeft binnenkort een meeting met de advocaat van de verkoper en zij gaan de details doorspreken. Maar hoe en wat en wanneer weten wij ook niet.
We hebben de advocaat maar weer een mail gestuurd dat we snel wat meer willen weten want we vertrekken vrijdag al voor een maand naar Amerika.
Wij hebben ook voor de zekerheid een buitenland hypotheek offerte bij de ABNAMRO bank aangevraagd, zij geven 60% hypotheek van de taxatie waarde. Soms geeft de bank wel eens 80% maar dan moet je weer 20% verplicht inlossen als je je Nederlandse woning verkocht hebt en dat is voor ons geen optie.
We merken dat het in Spanje allemaal wat anders gaat. Zo kijken zij naar het nettoloon, terwijl in Nederland er naar het bruto loon gekeken wordt. Er zijn nog een tal van andere dingen die zij wel of juist niet doen.
Maar waar ik de zenuwen over heb is dat een erkende taxateur het huis niet op de juiste waarde schat, als zij zeggen dat het minder waard is dan wij ervoor betaald hebben dan krijgen we dus nog minder hypotheek.
Als dat zo is gaat het hele verhaal niet door want ons huis is immers nog niet verkocht en dan wordt alles veel te zwaar, elke nacht droom ik erover, dus het is echt afwachten op die trage Spanjaarden.
Ach wen er maar vast aan, zeggen we steeds tegen elkaar.
Afgelopen zaterdag hadden we wel een leuke afleiding, Ton en Eric hadden ons uitgenodigd om te eten bij restaurant Oud-Zuid in Amsterdam. Ontzettend leuke buurt, goed restaurant en gezellig gezelschap, echt top.
Zondag kwam de Sint bij mijn ouders thuis en de kleintjes van mijn broer waren door het dolle heen. Leuk hoor dat trationale kinderfeest.
Hier is het dus nog even zenuwslopend, het liefst wil ik alles geregeld hebben voordat we vertrekken naar Amerika as vrijdag maar ik ben bang dat het allemaal wat anders loopt dan ik wil.