We vertrokken op 27 november naar Spanje voor de vierde keer dit jaar maar nu met een missie.
Natuurlijk wilden we gelijk weer gaan kijken bij “ons” huis.
We hadden een auto gehuurd via BCO, dat hadden we al een aantal keer eerder gedaan maar nog nooit zo goedkoop als nu, ik dacht eerst dat ik het mis had want 5 euro per dag vond ik wel erg laag, maar het was echt waar, we huurden een opel astra voor 3 dagen en dat kostte ons maar x8015 euro plus natuurlijk de benzine die je verbruikt, echt spotgoedkoop.
Vanaf Malaga airport reden we in precies 50 minuten naar ‘ons’ huis, er is een nieuwe snelweg in aanbouw met aansluiting op het vliegveld en dan kan je daar nog eens 10 minuten vanaf trekken.
Toen we door de olijfboomgaarden ons huis tegemoed reden kregen we allebei weer de kriebels.
Wouh, wat ontzettend mooi, we waren nog steeds verliefd. We liepen weer om het huis heen en keken vanuit alle hoeken van de tuin naar het huis, maakte foto’s en video’s en zeiden tegen elkaar dat er toch wel heel veel werk te doen was maar dat het uiteindelijk een waar plaatje kan worden.
Nog even kwijlen en toen reden we verder naar het huis van Rob en Ibolja in Iznajar.
Het was een warm welkom en een leuk weerzien. Het was maar2 maanden geleden dat we hier voor het laatst waren.
We spraken af dat we later die dag samen gezellig zouden gaan lunchen, maar eerst gingen wij nog wat rondrijden in de omgeving van ons huis, de buurt even goed verkennen.
We belanden bij een heel sjiek hotel waar ook de koning van Spanje 1x per jaar slaapt, dat is een 5 sterren hotel met spa en 2 goede restaurants en een lunch bar dat alles op een eigen landschap/bos. Helaas bleek dit hotel in de maanden november, december, januari en februari dicht te zijn. Hier gaan we vast wel een keertje eten of gewoon een kopje koffie drinken. Hotel Barcelo Bobadilla
Ook in de omgeving ligt Hotel Carlos Astorga, dit hotel heeft 18 kamers en een restaurant wat Los Borbollones heet.
Daar buiten op het terras in de volle zon bestelden we een tinto de verano en we kregen daar een heerlijke tapas bij, een stokbroodje met spek en ei, heel erg lekker en bij het tweede drankje kregen we er olijven bij.
Naast dit restaurant ligt een manage Cortijo las Mijanas, ook leuk om te weten voor als onze gasten paard willen rijden.
Ook vlakbij ons huis ligt hotel/restaurant la Paloma daar kan je heel lekker eten is ons verteld. We konden het niet uitproberen want deze week was het toevallig dicht.

Toen we om 3 uur weer terug waren bij Rob en Ibolja stond er een lekkere lunch op ons te wachten, stokbroodjes met van alles lekkers erop en er werd een fles rosé cava open getrokken en we toosten op het Spaanse huis.
Daarna nog even relaxen en s’avonds trakteerden wij hun op een etentje om te bedanken voor al het voorwerk wat ze voor ons gedaan hebben. Zij mochten het restaurant bepalen zij zijn immers de deskundige in dat gebied. Zo belanden we in Salinas, daar zit in een oud stationnetje, een leuk restaurant met een goede keuken. De huis wijn was echt heel erg lekker en het was een super gezellige avond geworden.