Wij hebben er geen gras over laten groeien, ons Nederlandse huis staat vanaf vandaag te koop bij een makelaar en het staat op funda. Er zijn mooie foto’s gemaakt en de verkoopfolder ziet er prachtig uit, Het huis staat te koop voor een behoorlijk bedrag, een bedrag wat het ook waard is maar niet iedereen kan dat betalen, daartegen hoeft het er maar 1 te zijn die het wil kopen. Heel spannend nu, hoe lang zou het duren voordat het verkocht wordt? En dan zijn we er wel aan toe om al te verhuizen? Waar gaan we dan wonen? We zien het allemaal wel, ik laat het allemaal maar over me heen komen.
Ondertussen wachten we nog steeds op de gevraagde gegevens van onze Spaanse advocaat, ze bellen elke 2 dagen met de gemeente zeggen ze, maar in Spanje gaat het manana manana. Kunnen we alvast wennen. Ze hadden toen gezegd het duurt ongeveer een weekje, ja ja, lang weekje.
Ik moet wel zeggen dat het me wel een beetje moeite kost dat wachten, hoe moeilijk kan het allemaal zijn om onze vragen beantwoord te krijgen, maarja we hebben documenten nodig van de gemeente waar het huis in staat en dat duurt gewoon even, dus geduld is een schone zaak.
Ondertussen ben ik bang dat iemand anders ons voor is en het huis voor ons neus gaat wegkapen, weet je voor mijn gevoel is het al een beetje ons huis, raar hé dat ik dat zo voel.
De Spaanse makelaar heeft ons een beetje bang gemaakt want ze vertelden dat er die week alweer 3 kijkers geweest waren. Maar hoe waarschijnlijk zal dat zijn dat zij het direct willen kopen, het huis staat al meer dan een jaar te koop, maar denk ik dan hij is recent in prijs gezakt en dat trekt toch weer nieuwe mensen aan, ik weet het, ik maak mezelf gek.
Jullie kunnen een deposit betalen van x80 3000, zei de makelaar, om het pand een maand van de markt te halen, maar als de koop om wat voor een reden dan toch niet doorgaat zijn we dat bedrag kwijt. We twijfelde of we dat wel moesten gaan doen, we vragen de advocaat maar even om raad.
Ik hoop wel dat we snel antwoord krijgen op die vraag maar ook op de vragen die we nu al ruim 2 maanden geleden gesteld hebben, we willen namelijk de volgende stap zetten.
Als we gehoord hebben dat het huis legaal is laten we een bouwkundig rapport maken en daarna gaan we pas bieden denk ik.
Doe altijd een bod waarvoor je je schaamt zei onze vriend Job laatst. Dan kan het nog wel eens heel verassend aflopen. Dat was zijn ervaring toen hij een boot kocht onlangs. We zullen deze tip van harte nemen als het zo ver is.