Ik word de laatste tijd om half 6 al wakker en ik kan daarna maar niet meer in slaap vallen, dat komt omdat het huis door mijn hoofd spookt. Bij b&b Alegria de la Vida hebben ze heerlijke comfortabele zitstoelen en daarin ben ik maar een boek gaan lezen, even mijn gedachten verzetten.
Om 10 uur gingen we rustig ontbijten en we vertelden de eigenaren van het bezoek aan ons droomhuis. Waarom ga je niet langs een advocaat zeiden ze, gewoon even vrijblijvend informeren hoe het allemaal zit hier, Del Prado is een goede, hé die naam herkende wij daar hadden Ibolja en Rob het ook al overgehad.
Advocaten kantoor Del Prado heeft meerdere vestigingen o.a. in Antequera maar ook in Alhaurin en in dat plaatsje lag onze volgende b&b, dus misschien moesten inderdaad daar maar eens langs gaan, ook een pré is dat ze daar engels spreken.
We hebben nog honderd uit gekletst met de gastvrije eigenaren van Alegria de la vida, ze gaven ons helemaal niet het gevoel dat we weg moesten en dat terwijl er die dag ook weer nieuwe gasten zouden komen.Ze drukten ons op het hart om altijd een bouwkundig rapport te laten maken, maar ook een advocaat in de hand nemen is een goede investering en zeker het bedrag wat je betaald waard.
Toen we afscheid namen spraken we af dat we elkaar in de toekomst zeker nog eens zouden zien.
In het dorp Alhaurin el Grande hebben we gelijk het kantoor van de advocaat opgezocht en we zijn naar binnen gestapt met de vraag of we informatie konden krijgen.
Voor x8060 konden we een afspraak krijgen wat we vervolgens weer terug krijgen als we met hun in zee gaan, dat leek ons fair en we maakten een afspraak voor later die dag.
Al onze vragen hebben we kunnen stellen, ook maar even voor de zekerheid gevraagd hoe het met die eerste makelaar zat, of we iets aan hem verplicht zijn ondanks dat we het huis niet van binnengezien hebben. Nee hoor als hij dat zou proberen is hij illegaal bezig zei onze advocaat en dan stuur je ons maar op hem af.
Aan het einde van het gesprek hadden we zoveel vertrouwen in Del Prado dat we besloten hebben om hun de opdracht te geven om voor ons uit te zoeken of het pand legaal is, of de verkoper echt de eigenaar is, of er recht van overpad is, hoe het zit met het bestemmingsplan, of alle belastingen betaald zijn en of er voor alle gebouwen op het terrein een vergunning is afgeven.
Ze verwachtten dat het ongeveer een week zou duren voordat ze de antwoorden op onze vragen zouden hebben.
Spannend hoor nu is het echt begonnen.
In Alhaurin hebben we die middag geluncht en toen reden we naar onze laatste b&b van deze Spanje vakantie, deze lag aan de rand van het stadje: Casa de Orange.
Deze b&b wordt gerund door twee vrouwen, ze zijn niet de eigenaar van het complex, dat zijn twee mannen maar deze dames huren het voor een aantal jaar.
Op het moment dat wij er waren was één van de 2 ziek en dat kwam heel slecht uit want de volgende dag zou er een groot feest plaats vinden van wel 100 man met eten en muziek, gelukkig waren er 2 vriendinnen langs gekomen die ze hulp boden. Jammer dat wij hier maar 1 nacht blijven het feestje hadden wij ook wel mee willen maken.
Het hoofd huis was een immens heren huis en daarnaast lagen gebouwtjes met wel 6 gastenkamers, alles heel stylevol ingericht. Een schitterende ommuurde tuin met allemaal fruitbomen. Het grote huis was echt authentiek Spaans met allemaal mooie tegeltjes, werkelijk een plaatje om te zien.
Er was geen mogelijkheid om in de b&b s’avonds te blijven eten maar dat hoeft ook niet want het ligt op loopafstand van allemaal leuke restaurantjes. Heel soms hebben ze wel eens een thema avond.
Deze b&b had veel weg van een kleinschalig hotel maar dan wel met een persoonlijk tintje.
Onze laatste avond Spanje zijn we midden in het dorpje gezellig buiten op een terras wezen eten bij Restaurante Sardina, time flies when you’re having fun.