Ik was helemaal in de ban van het huis, ik kon aan niks anders meer denken, al onze wensen vinden we terug in dit huis maar ook de locatie is werkelijk uniek.
Het ligt maar 5 km van de snelweg en in 40 minuten ben je bij de luchthaven. Rondom het huis binnen 5 minuten met de auto vindt je allemaal leuke restaurantjes en binnen een kwartier nog veel meer. Een grote supermarkt op 10 minuten afstand maar ook leuke dorpjes en een mooi natuurgebied allemaal in de buurt.
Het ligt heel centraal tussen de koningsteden, in Granada ben je binnen een uur, Cordoba 1.5 uur en Sevilla 2 uur. Perfect, perfect gewoon.Alleen wie zorgt er voor vervelende buikpijn, dat is de eerste makelaar, die stuurde ons een mail met de geshowde huizen. Daar stonden (het verbaasd me niks) ook de huizen bij waar hij geen sleutel van had. Wij mailden hem dat we die van de lijst af wilde hebben omdat het geen echte bezichtiging was. Hij deed daar heel moeilijk over hij vond namelijk dat het niks uitmaakte of je een huis van binnengezien had of niet. Natuurlijk is dat van groot belang melden wij duidelijk. Naar hoor dit. Nu zie je maar, je moet eigenlijk altijd op je intuitie afgaan. We hadden nooit met deze man mee moeten gaan met zijn mooie praatjes.Na 6 nachten geslapen te hebben bij Cortijo Del Sueno namen we afscheid van Rob en Ibolja, we hebben absoluut het gevoel dat we hier vaker gaan komen, deze mensen zijn echt onze Nederlands/Spaanse vrienden aan het worden.
We reden nog één keer naar ons droom huis, nog even goed alles van de buitenkant bekijken en flink wat foto’s maken. Als we nog wat van de prijs af kunnen krijgen kan dit misschien wat voor ons wezen fantaseerden we.
Onderweg naar de volgende B&B kwamen we langs Fuente de Piedra waar we nog even de laatste flamingo’s gingen spotten, nog net voordat ze naar Afrika vertrekken om daar de winter door te brengen.
Daar vlakbij heb je ook een ezel opvang, er worden daar 73 ezels verzorgd, ezels die gewoon oud zijn maar ook ezels die verwaardeloosd of afgedankt zijn. Echt een keurig onderkomen hebben de balkers daar. Wij hebben voor 15 euro per jaar ezel Todo geadopteerd. In Extremadura zit ook een opvang en daar kunnen wel 250 ezels buiten razen op de weilanden.Daarna was onze tomtom even de weg kwijt want we wilde naar Alora, hij bleef ons maar rondjes laten rijden door het centrum van Antequera, als we geweten hadden dat we gewoon de borden van het Lobo park moesten volgen hadden we er eerder uit geweest. Een paar jaar geleden waren we al eens naar het wolvenpark geweest, ik wil er graag nog eens terug maar dan s’avonds, dat schijnt spectaculair te zijn, je kan dan met volle maan meehuilen met de wolven.
Aan de andere kant van Antequera vind je een heel ander landschap, prachtig hoor, veel graankleurig land en hoge rotsen, hier vlakbij is ook El Torcal en als je nog meer doorrijdt kom je bij El Chorro. Daar willen we ook nog naar toe, maar dat doen we morgen.
Eerst maar de b&b van Betty en Frank vinden, b&b las Olivas.

Ik had deze b&b al vaak gezien op internet, ze houden ook een blog bij, ik wilde hier altijd al een keertje heen. Onwijs aardige mensen zijn het, ze hebben tweegasten kamers, alles keurig verzorgd en als bonus hebben ze een mongoolse tent, prachtig en heel ruim. De gasten die er op dat moment in sliepen beviel het zo goed dat alvast voor het jaar erop weer geboekt hadden.Omdat we hier maar 1 nachtje bleven vonden we het leuk om mee te eten, zodat je de eigenaars ook een beetje leert kennen. Ze wonen hier al 3 jaar naar volle tevredenheid. Frank doet naast de b&b nog een aantal andere werkzaamheden, waaronder ook het makelaarsvak. Gemiddeld blijven de mensen hier toch wel een week vertelde ze. Ze vertelden dat een bezoek aan El Chorro beslist de moeite waard is en ze gaven ons alvast een route beschrijving.

Morgen maar vroeg op pad.