Wederom een spannende dag, weer met een makelaar op pad, dit keer met de makelaar die Ibolja getipt had. We hadden de afspraak met Lesley een Engelse vrouw. Nou met de naam zat het al goed dus.
Een onwijs spontane vrouw kwam ons ophalen bij de cortjio, ik vond haar gelijk leuk.
Ze heeft samen met Marcel een makelaarskantoor in Archidona maar als service kwam ze ons wel even halen.
Ze begon gelijk vrolijk te kwebbelen, niks geen contractje tekenen ofzo, maar gewoon belangstellend wat vragen stellen en veel vertellen.

De huizen die we vandaag zouden gaan bekijken waren geen ruines of grote opknappers, ze waren ook wel wat duurder dan de huizen van een dag ervoor, maar ook dat wilden we eens gaan bekijken. Hoeveel huis krijg je voor je geld en hoe is de bouwaard dan.
Soms kan je goedkoper uit zijn als je zelf gaat verbouwen maar als het huis kant en klaar is en jou smaak is kan het misschien ook goedkoper zijn. Het probleem is wel dat het meestal niet jou smaak is en dat je dan ook weer wat moet investeren om het je eigen te maken zodat het dan toch te prijzig wordt. Maar we zullen zien.
We begonnen bij een ouder Engels echtpaar, echt hele lieve mensjes, ze wilde het huis verkopen omdat er te veel onderhoud bij kwam kijken en daar werden ze nu echt te oud voor vonden ze. Het was heel mooi maar niet onze smaak en ook niet wat we zochten. Maar ik kon zien dat deze mensen echt van het huis hielden.
Toen gingen we naar het huis wat we de dag ervoor van de buitenkant gezien hadden, het was dus toch het zelfde huis. We vertelde gelijk aan Lesley dat we hier gisteren ook geweest waren, maar dat dat niet op ons eigen verzoek was en dat we ook niet binnen zijn geweest omdat hij geen sleutel had. Nee hoor zei ze dan is het geen echte bezichtiging geweest, hij had geen accoord van de eigenaar en zij wel want zij had immers de sleutel gekregen.
Toen we binnen kwamen wisten we het gelijk, we keken elkaar aan en we dachten beide het zelfde, wat een gaaf huis is dit en wat een potentie, dit huis heeft maarliefst 8 slaapkamers. Ze zijn niet allemaal even groot maar wouh wat ontzettend leuk. Cosmetisch moet er zeker het één en ander aan gebeuren. Het huis heeft 4 badkamers en die moeten ook gemoderniseerd worden, maar we zagen het gelijk helemaal zitten. Dit wil ik, dit wil ik dacht ik gelijk en beide waren we op slag verliefd.
Ik zat het huis in mijn gedachte al helemaal in te delen. Dan knappen we eerst dit gedeelte op, dacht ik en dat verhuren we en later knappen we de andere kamers op. Mijn fantasie sloeg op hol. Ho Ho we zouden toch alleen kijken en nog niet kopen, maar dit vonden wij zo mooi dat we er serieus over wilden gaan nadenken.
Er was ook nog een bonus, er lag een grote schuur in de tuin, daar kan je in een later stadium ook nog 3 slaapkamers van maken als je wilt.
Het huis bleek al een jaar te koop te staan en het zag er flink verwaardeloost uit maar daar konden we wel doorheen kijken, het huis voelde goed en het ligt op een perfecte plek, heel makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld en dat is zeker een pre.
De eigenaar is terug naar Engeland vertelde Lesley, hij is ziek en wil het graag verkopen omdat hij er geen gebruik meer van kan maken. Dit huis is prachtig maar gewoon te duur voor ons vertelde we tegen Lesley. Maar Lesley had goed nieuws want recent heeft de eigenaar de vraagprijs met 50.000 euro verlaagd. En dat was al de tweede verlaging sinds het in de verkoop was. Wat een geweldig nieuws nu komt het tenminste in de buurt van ons budget, het is nog steeds te hoog maar we kunnen misschien nog wat van de prijs af krijgen als we goed onderhandelen, het is in deze tijd niet makkelijk om je huis te verkopen dus misschien valt er wel te praten.
Het zwembad was heel vies en ook het dak zag er niet goed uit, de tuin is een rommeltje en een likkie verf kan het ook wel gebruiken maar hier is echt wat moois van te maken. Jemie wat een huis.
Eigenlijk hoefde ik niet meer naar de andere huizen want ik was verkocht. Maar toch liet Lesley ons nog 2 huizen zien die in de zelfde prijsklasse lagen om te laten zien wat het verschil was.
Prachtig verzorgde huizen maar niet op de juiste locatie en ook niet de juiste inrichting, nu kan je dat laatste wel veranderen maar het gevoel was er niet. Wel kon je hier zo intrekken. Ook liet ze nog een opknappertje zien, dat huis lag helemaal afgelegen echt een beauty maar echt te ver weg van de bewoonde wereld, dit vond ik te eenzaam.
Aan het eind van de dag had ik het gevoel dat Lesley onze vriendin was geworden, dikke kussen kregen we, wat is dit een leuk mens. Ja haar gun ik het echt om via haar een huis te kopen, helemaal niet opdringerig maar gewoon kundig en vriendelijk.Tegenover het makelaars kantoor in Archidona zit een grote Mercadona supermarkt,daar verkopen ze werkelijk van alles, we kochten een brood een echte Spaanse tortilla en een heerlijke gebraden kip en natuurlijk een flesje cava, dat was onze avond maaltijd, we zaten namelijk vol, vol van alle indrukken en dit ging er nog net in.
Die nacht kon ik niet slapen, ik woonde namelijk al in Spanje en ik was ons huis aan het opknappen en elk kamertje passeerde de revu.