Vandaag is Iboja jarig, we hadden stiekum drop en chocolade meegenomen uit Nederland voor haar verjaardag, dat zijn toch de typische Hollandse lekkernijnen waar je naar kan verlangen als je al 3 jaar in Spanje woont.
Vorig jaar hadden we een mooi huis gezien in Villanueva del Rosario, dat huis bleef maar in ons hoofd spoken dus daarom gingen we na het ontbijt wederom een bezoekje brengen aan dit huis, ongeveer 40 min rijden.
Stond het nog steeds onafgebouwd en leeg, of was er nu wel wat mee gebeurd? Spannend, vorige jaar droomde we van dit huis, we zagen ons er al helemaal in wonen, hoe zou dat nu zijn?
De omgeving is werkelijk schitterend daar, het huis ligt prachtig tussen allerlei verschillende soorten bomen in, maar als zelfs de gemeente ons niet kon vertellen wie de eigenaar is hoe zouden we er dan achter moeten komen en de vraag is dan ook of deze het wel wil verkopen en wat ook heel belangrijk is is het gebouw wat er nu staat wel legaal neergezet.
Teveel gedoe voor ons, maar eerlijk is eerlijk het huis blijft een plaatje en het heeft heel veel potentie, maar we moeten het erkennen, het is niet geschikt voor ons, ik denk namelijk dat het zelfs in deze staat veel te duur is voor ons.
Het huis zag er trouwens nog precies het zelfde uit als verleden jaar er was totaal niks gebeurd. Toch zonde. We laten dit los, er komt wel wat anders ooit zeiden we tegen elkaar.
Daarna zijn we doorgereden naar een restaurantje waar we in 2008 hebben gegeten en wat een enorme indruk op ons gemaakt heeft vanwege het lekkere eten en de lage prijs.
Het ligt ook nog eens in een adembenemende omgeving, restaurante Los Pirineos in Alfarnatejo ,het beschikt over een klein buiten terras in de zomermaanden, het heeft dagmenu’s en a la carte en een superkok die je het echte Spaanse eten laat proeven.

Na de wederom geweldige lunch zijn we binnendoorgereden naar Riofrio, dit dorpje leeft van de kweek van de forel, ik telde er wel 8 restaurantjes. Op één van de vele terrasjes hebben we een leuk uitzient drankje besteld, het bleek gewoon gin tonic te zijn maar dan wel blauwe!

Riofrio ligt maar een half uurtje rijden van Iznajar, weer terug bij de b&b hebben we op de verjaardag van Ibolja een lekkere cava open getrokken. Later op de avond rond half 10 zijn we met z’n viertjes naar Archidona gereden en daar hebben we op plaza Ochavada bij restaurante Arxiduna wat gegeten, echt een goed restaurant, gedurfd en smaakvol, heel anders dan het Spaanse eten wat we tot nu toe kennen. Het was heel gezellig met z’n vieren, een leuk verjaardags diner.

In het kleine stadje bleek ook tot midden in de nacht een marktje te zijn, er waren daar ook roofvogels en slangen te bewonderen, Rob en Lesley vonden het geweldig.