Wat is het toch heerlijk wakker worden als de zon schijnt, maar natuurlijk ook als je de tijd aan jezelf hebt, niks hoeft alles mag.
Op Granada was ik in 2008 al verliefd geworden, daarom wilde ik er graag nog een keer terug.
Het is een hele makkelijke weg vanaf Iznajar want na 15 km zit je al op de snelweg en die brengt je zo in een klein uurthje naar Granada. Bij een parkeergarage hebben we de auto geparkeerd.
We zijn er binnen in de kathadraal van Granada geweest, dat hadden we verleden keer niet gedaan. Het was prachtig en heel groot, echt de moeite waard.

Daarna hebben we wat geslentert door de smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad, op zoek naar het uitkijkpunt waar we verleden keer zo’n prachtig uitzicht hadden over de stad.


We kwamen erachter dat het punt St Nicolas heet. Wanneer je Granada bezoekt moet je behalve naar het Alhambra ook naar dat punt toe gaan het uitzicht is daar echt subliem. Het Alhambra hadden we al gezien in 2008 en nu wilde we gewoon lekker relaxen in de stad.
Op een typisch Spaans pleintje hebben we heerlijk gegeten, achteraf was dit wel een duur pleintje want we zagen verderop vele aanbiedingen met menu del dia erop, maarja duur in Spanje is het toch niet echt.
Overal in Granada zie je cana+ tapa staan voor 1.50. Nergens in Andalusië zijn ze zo gul met gratis hapjes als hier volgens mij.
Granada is een studentenstad dus overal zie je jongelui lopen die als straatmuzikant een zakcentje proberen bij te verdienen er heerst een hele ongedwongen sfeer in de stad een beetje een vrijbuiters gevoel krijg je erbij.
Er is ook een Marokaanse straatje wat erg knus is, je vindt daar allemaal Moorse teterias waar je sfeervol thee kan drinken of aan de waterpijp kan zitten lurken. Verder kan je er heel veel hebbedingetjes kopen, van lampen tot kleedjes tot theepotjes. Wanneer ik in Spanje een huis ga kopen zal ik hier flink wat inkopen gaan doen denk ik zo.
In het nieuwe gedeeltje kan je heerlijk shoppen, volgende keer ga ik hier met mijn dochter heen, wij kunnen dan saampjes onuitputtelijk shoppen, de mooiste kleding vind je hier.
Na op diverse terrasjes wat gedronken te hebben en een paar souvenirs gekocht te hebben zijn we om 7 uur weer richting Iznajar gereden.
S avonds hebben we alleen een wijntje gedronken en niks gegeten want al die hapjes hadden ons buikje aardig gevuld.