Eind september en nog gewoon buiten kunnen ontbijten, dat is toch echt geweldig.
Vandaag hadden we besloten om lekker rustig aan te gaan doen, even ontstressen, we hadden het allebei erg druk gehad op het werk, dus even helemaal niks doen leek ons geweldig.


Maar voor bezige bijtjes is helemaal niks doen ook niet makkelijk, dus zijn we een lekkere wandeling gaan maken vanaf de cortijo naar het dorpje Villanueva de Tapia.
Ik houd van dit gebied, overal om je heen zijn olijfbomen, het is zo rustgevend en zo ontzettend mooi.


Vroeger was dit gebied trouwens een graan gebied maar dat was voor veel boeren veel te veel werk en vanaf de jaren 70 zijn ze begonnen met het aanplanten van jonge olijfbomen, de boeren kregen daar ook subsidie voor tot heden ten dag. Alleen dat willen ze volgend jaar gaan afschaffen daar zullen de boeren wel niet blij mee zijn.
Het wandelpad wat we volgde heet Camino de Iznajar en in zo’n 50 minuten loop je naar het dorpje toe. Onderweg kom je leuke beekjes tegen en prachtige vergezichten.
Bij de vijgenbomen hebben we een paar rijpe vijgen geplukt voor de lekkere trek. Het dorpje Villa Nueva de Tapia is echt Spaans, een paar winkeltjes, een paar barretjes en natuurlijk een farmacia.
Echt overal in Spanje in het kleinstje dorpje zie je een farmacia(apotheek) de toeristen hebben nu ook ontdekt dat je in Spanje voor heel weinig geld je medicijnen kan inslaan las ik laatst in de krant.
Bij een klein restaurantje dronken we een flesje tinto de verano.
Toen we weer terug waren S’middag bij de cortijo hebben we nog aan het zwembad gezeten en een boek gelezen met een lekker rosé tje erbij, wat is het hier toch heerlijk en ontspannend.
Er kwamen nieuwe gasten aan, ietsjes ouder dan wij en zij waren voor het eerst zonder kinderen op vakantie, zij zouden hier een paar dagen slapen maar ook een paar dagen in andere b&b’s.
Ze waren voor het eerst in Andalusië en ze vertelde ons dat het gebied hun ook had betoverd.
Gezamenlijk aten we het tapasmenu van Ilboja. Het toetje was heel erg lekker, de Rozemarijn taart. Daar wilde ik wel het recept van hebben. Ibolja heeft een eetblog en daar komt het op te staan vertelde ze, elke gast vraagt namelijk om het recept.

http://buenas-comidas.blogspot.com/