Wanneer je op vakantie gaat kun je op verschillende manieren ergens verblijven. Je kunt met de tent gaan, een kant en klare tent huren, je kunt een eigen huisje huren, je kunt in een hotel, je kunt in een hostel en wat op het moment heel erg populair is, je kunt in een bed & breakfast slapen.

Ik vind het echt een ontdekking, het is persoonlijk, de service is vaak heel goed, je bevindt je in een mooie omgeving en alles ziet er heel verzorgd uit.

De cortijo, casa, finca, casita is namelijk hun eigen huis en daar zijn ze trots op, dat zie je en dat stralen ze uit. Ze zijn hun eigen visitekaartje. De mensen komen bij je omdat ze je website mooi vinden en/of de omgeving spreekt hun aan. Maar ze komen vooral terug wanneer ze jou aardig vinden en zeker als de combinatie van de plaats, het huis en de prijs goed is.

Wij hebben inmiddels in heel veel verschillende b&b 's geslapen en bij een aantal vond ik het zo goed en gezellig dat ik gelijk riep, hier wil ik wel eens terug komen. De reden dat ik dat nog niet gedaan heb heeft meestal te maken met het gebied waar ik op dat moment ben, maar het kan ook te maken hebben met de prijs.

Wanneer we gewoon even een paar dagen er tussenuit willen om te relaxen en je hebt al een vakantie dat jaar gehad, moet je namelijk ook op je budget letten. Ook al heb je het enorm naar je zin gehad bij sommige mensen en vond je de b&b echt het terug komen waard, dat is vaak de reden.

Soms kan het ook te maken hebben dat er meerder b&b 's in die regio zitten en dat je ze allemaal wel een keertje wilt bezoeken. Ik vind het erg leuk om te zien hoe ieder het op zijn eigen manier doet daardoor hop ik wel eens van de ene naar de andere b&b, ik wil overal eens geslapen hebben en de sfeer geproefd hebben.

Daarom kan het me wel eens storen dat er bij een aantal b&b's gezegd wordt dat je er minimaal 2 of 3 nachten moet blijven. Het is toch een bed en ontbijt. Misschien boek ik de volgende keer als het me bevalt wel een hele week of meer. Ik wil alleen even een beetje proeven. Het is namelijk heel belangrijk vind ik, dat er een klik is en omdat een b&b zo persoonlijk is is dat heel belangrijk vooral wanneer je er langer verblijft, het is toch je vakantie en dan wil je je geen zorgen hoeven maken.

Ook vind ik het fijn als je mee kan eten, het hoeft echt geen culinair gebeuren te zijn. Maar zo leer je elkaar een beetje kennen en het kan ook makkelijk zijn als je die dag gewoon bij het zwembad wil hangen en geen zin het om er uit te gaan.

Maarja zo veel mensen zo veel wensen.

Ik heb het niet kunnen laten om na al mijn weekendjes weg en ook nog een vakantie in het vooruitzicht toch nog een weekje Spanje te boeken in september.

Ik ga 1 hele week in de zelfde b&b. Zolang hebben wij dat nog nooit gedaan. Maar alles klopte daar, de mensen, het huis, de omgeving en de prijs.

Cortijo del Sueno is een plek waar we graag terug komen volgende maand. Tevens gaan we ook nog een paar dagen hoppen. Even de sfeer proeven en wie weet komen we daar ook wel ooit een keer langer terug, die kans verspelen nu heel veel b&b 's omdat ze je het moeilijk maken om voor xc3xa9xc3xa9n nacht te boeken.

Hieruit heb ik geleerd dat wanneer ik ooit een b&b zal gaan runnen, ik over 1 nachtje niet moeilijk zal gaan doen. Ook al weet ik dat het veel werk is met de lakens verschonen, de kamer op orde maken etc etc.

Het is mijn inziens een gemiste kans op reclame maken voor je eigen b&b. Fotos spanje 2010 008