Het is voor velen een droom en voor een aantal een werkelijkheid, het runnen van een b&b.

Het lijkt ideaal, je bent je eigen baas, je hebt je eigen plekje onder de zon en je ontvangt leuke gasten uit verschillende landen waar je gezellig mee kan kletsen.

Maar vergis je niet het is een heel druk bestaan. Op dit moment ervaar ik het zelf een beetje. In mijn huis zijn nu 3 slaapkamers bezet, exl. die van ons zelf.

Wij hebben Brazilaanse gasten, natuurlijk onze in Amerika studerende zoon die voor de vakantie een paar maanden weer thuis is en onze dochter. De meiden slapen samen op xc3xa9xc3xa9n kamer en de jongens hebben een eigen slaapkamer. Normaal worden de lakens 1x in de week verschoond maar voor je gasten wil je dat vaker doen. Elke dag 2x douchen, elke dag ontbijten, lunchen en avondeten en dan wil je ze ook nog vermaken, dus je gaat op pad met ze om Nederland te laten zien. Ook komen er zo nu en dan vrienden van onze kinderen over de vloer. Het is hier een druk huishouden op het moment.P1020984
Ik begon trouw met elke dag een ontbijt aan tafel, nu heb ik daar inmiddels een buffetje van gemaakt zodat ze zelf kunnen pakken. De wasmachine draait op volle toeren, helaas ging onze vaatwasser deze week ook nog stuk dus alles moest op het handje gewassen worden.

Gelukkig heb ik een dochter die heel veel mee helpt en mijn man was afgelopen dagen ook vrij, hij kon ook wat helpen in het huishouden en onze zoon neemt de gasten ook wel eens mee voor vermaak.

Maar mijn god als je 7 dagen per week, week in, week uit, elke dag 3 of 4 of soms wel meer kamers bezet hebt met gasten, wat een werk is dat. Echt respect hoor voor de B&B uitbaters.

Nu werk ik er natuurlijk nog 4 dagen per week bij en ik verschoon natuurlijk niet elke dag het beddengoed en ik maak geen 3 gangen menu elke dag, de schalen gaan gewoon op tafel.

Maar ik ervaar nu wel een beetje hoe het is om gastenkamers te runnen en ik heb allang door dat je dit beroep beslist niet moet onderschatten.

Ik vind het wel enorm leuk om te doen, je verteld elkaar wat over de cultuur en gewoontes uit je eigen land. P1030001 We zijn er achter gekomen dat de Brazilianen eten met het bestek aan de andere hand. De vork rechts en het mes links. Ze gooien al hun toiletpapier in een prullebakje omdat ze dat gewent zijn van huis uit. Ze lopen gewoon van tafel af als ze klaar zijn zonder zich te excuseren. Het zijn maar kleine dingetjes allemaal, maar wel grappig om te ervaren.

Ze beloofde ons dat als we ooit een b&b gaan runnen ze onze website in het portugees gaan vertalen en dat ze allemaal gasten uit Brazilixc3xab naar ons toe gaan sturen. Kijk dat is nu weer makkelijk.

Brazilianen zijn trouwens een heel reislustig volkje, onze gasten zijn er inmiddels al heel wat tegen gekomen, ook zit de economie daar in de groei.

Volgens mij zitten wij gebakken met vrienden uit de hele wereld, leuk hoor om een wereldburger te zijn.