De Brazilianen hebben een probleem, het blijkt dat ze een doorreisvisum nodig hebben voor Amerika, dit is echter nooit verteld door hun reisbureau. Oma en opa die alweer terug zijn naar Brazilixc3xab werden door de imigratiedienst tegen gehouden, uren hebben ze vast gezeten en ze moesten 525 dollar pp betalen alleen maar om van het vliegtuig wat uit Europa was aangekomen over te stappen op het vliegtuig naar Brazilixc3xab.

Heen hadden ze hier geen last van omdat ze via Munchen vlogen. Maar dit probleem gaan onze gasten ook straks krijgen daarom hebben we opgezocht wat voor een visum ze precies nodig hebben en hoe ze dat moeten aanvragen. Wij als Europanen kunnen een visa waiver aanvragen maar dat geldt voor Zuid Amerikanen niet.

Of ze doen de aanvraag via internet en sturen de benodigde spullen in of ze gaan langs bij de ambassade. Om alles via internet geregeld te krijgen ben je een week verder dus wij dachten dat het handig was om een afspraak te maken op de ambassade. (zonder afspraak kom je er geen eens in) Om alleen te bellen voor een afspraak ben je al 15 euro kwijt. Helaas bleek de afspraak niet eerder te kunnen dan 16 augustus. Ze hebben toen maar het reisbureau in Brazilixc3xab gemaild om het ticket om te zetten, nu gaan ze pas 3 augustus weer naar huis. P1020991

Omdat ik vrijdag vrij was had ik ze meegenomen naar de kaasmarkt in Alkmaar. Zo dichtbij maar nog nooit was ik bij deze show geweest. Het keuren van de kaas, het wegen en het verhandelen. Leuk om te zien maar niet te lang, daarom zijn we na een uur maar een boottocht wezen maken in een grote sloep. P1020996

Dat was heel erg leuk, we moesten onder 22 bruggetjes varen en sommige waren zo klein dat we behoorlijk moesten bukken en dat was weer erg lachwekkend. We hebben warme chocomelk met slagroom gedronken en poffertjes gegeten. De haring met uitjes durfde ze niet aan. P1030004 - kopie

Het is een gezellige stad Alkmaar, zeker op vrijdag!

Die avond zijn we op het brede strand van IJmuiden wezen eten met mijn hele familie. Paps trakteerde!P1030033 - kopie