Afgelopen weekend gingen we op pad naar Deventer, in dit leuke plaatsje wonen Anne en Alexander. Onze blog vrienden. Spanje voor Spanje na, Spanje dit Spanje dat. Andere vrienden worden er gek van, nee Anne en Alexander niet, zij doen volop mee.

Eerst stonden er wat kleine tapa'tjes op tafel en de cava werd open getrokken en toen werden we meegenomen naar een ontzettend gezellig tapasrestaurantje: Cava Andalusie. De Spaanse sfeer zat er helemaal in.

Zij zijn helemaal weg van de stad Valencia en willen daar in de buurt een leuk huisje huren of kopen en het liefst daar vanuit hun nieuwe bedrijfje runnen: Dos Cortados ik ben benieuwd wanneer ze wat gevonden hebben, zij volgen onze zoektocht op de voet en wij die van hen, zo heb je samen veel gemeen.

Na het eten gingen we nog even mee naar hun stamkroeg, wat een gezelligheid, heerlijk drankje hebben ze daar hoor Anne(aqua de Deventer). Arme Lesley kon niet drinken want die moest nog 1.5 uur terug rijden. Volgende keer blijven jullie hier slapen hoor zeiden de Deventenaren of jullie komen hier ook wonen. 6a013484383bce970c015433fa8a05970c-500wi

Nee dacht ik wonen doen we wel in Spanje en in Noord Holland maar op bezoek komen we graag!

Die avond gingen we pas om half 4 naar bed, maar om 9 uur zaten we weer aan de ontbijttafel (wat een diehards niet) want er stond weer wat gezelligs op stapel. De ouders en oma en opa van onze Braziliaanse gasten waren in Amsterdam aangekomen.

Helaas was het pet weer en de paraplu's met I LOVE AMSTERDAM erop werden aangeschaft, Madam Tussaud werd bezocht en natuurlijk even een Kalverstraatje en een Bijenkorfje. Rillend van de kou plofden we in een knusse lounche bar neer en we bestelden typische Hollandse hapjes. Bitterballen, kaassouffle'tjes en dikke Vlaamse frieten en natuurlijk een lekker stokbroodje met kruidenboter erbij.

Wat een enorme warme mensen zijn dit zeg, Fernanda was druk alles aan het vertalen want helaas sprak niemand van haar familie goed Engels. Maar we hebben een deal, als wij beloven dat we volgend jaar in december komen gaan zij op Engelse les. Nou dat klinkt goed, het lijkt me fantastisch om daar eens heen te gaan.

Wat een weekend, druk maar onwijs leuk, het was echt een dosis gezelligheid. P1020977