Vandaag was er de jaarlijkse Braderie in Santpoort. Ik ben er jaren niet geweest omdat ik voorheen altijd op vrijdag werkte, nu kon ik eindelijk weer een keertje genieten van die leuke vrijdag in de eerste week van augustus.

Er is niet alleen een gewone markt er is namelijk ook een rommelmarkt waar alle kindertjes van Santpoort hun speelgoed proberen te verkopen. De auto's houden die avond ervoor al het plekje bezet en s'ochtends net na zonsopkomst zie je de eerste spulletjes al uitgestalt worden. P1030046

Alles wordt er uit de kast (doos) getrokken om hun kleedje weer leeg te krijgen, er worden dansjes gemaakt, liedjes gezongen als ze maar geld verdienen, de ouders moeten hun kroost overigens ook wel weer in de gaten houden want met de zelfde vaart wordt er van hun pas verdiende centjes weer een nieuw prulletje aangekocht. P1030048

Ik vind het altijd erg leuk om te zien en samen met een vriendin liep ik over de markt en daar zaten mijn nichtjes en neefje ook op een kleedje, Tante Ira wil je wat kopen van ons, riepen de schelle kinder stemmetjes, nee ik hoef niks te kopen maar zing maar een mooi liedje voor me, dan verdien je een centje!. P1030049
Het was een heerlijk ontspannen dagje met mooi weer en veel gezelligheid.