Toen onze dochter uitwisselingsstudent was in Amerika, is ze bevriend geraakt met een andere uitwisselingsstudent, zij kwam uit Brazilixc3xab. Vorig jaar is mijn dochter naar Sao Paulo geweest en afgelopen vrijdag kwam haar vriendin, samen met haar broer bij ons logeren. Cheyenne is net terug uit Amerika en ze heeft weer iets anders leuks. P1020911
Het hele weekend zijn ze al bezig de toeristische plekjes van Nederland te bezoeken, te beginnen in Amsterdam, een rondvaart, natuurlijk de wallen, de coffeeshops, Anne Frank, Heineken brouwerij, met het pontje over de ij etc etc.

Natuurlijk staan Volendam en de Zaanse Schans ook nog op het lijstje voor de komende dagen.

Zo zie je je eigen land ook weer even met andere ogen.

Gezellig ook voor ons, iedereen aan tafel, lekker eten en kletsen en ons Engels weer even oefenen.

Vandaag hadden we tapas gemaakt. Lesley en ik hebben de hele middag in de keuken gestaan, nu zijn de kids bekaf een tukje aan het doen want vanavond moet er natuurlijk wederom gestapt worden in Amsterdam.

Nederland is prachtig vinden ze. Waarom willen jullie naar Spanje?

Als we een tweede huis hebben zullen we inderdaad regelmatig weg uit dit land zijn, wie weet gaan we ons land dan pas wat meer waarderen, nu is het allemaal gewoon.

We zijn trouwens nog steeds aan het nadenken, zelfbouw of bestaande bouw, Costa Blanca of de Costa del Sol. Onze gevoelens gaan nog steeds op en neer, hoewel we beide toch wel een voorkeur hebben voor xc3xa9xc3xa9n gebied, maar je moet ook denken waar je gasten willen zitten en dat vergt onderzoek.

Tijdens dit proces heb ik wel gemerkt dat sommige makelaars zich niet echt professioneel opstellen en vaak conclusies trekken die niet echt gebasseerd zijn op een gesprek met de klant. Ze hebben onderling ook contact en vertellen elkaar vertrouwelijke gegevens over klanten, ook wordt er te vaak aan hun eigen portemonee gedacht en het neigt naar makkelijk hun geld willen verdienen. Mede daardoor hebben wij besloten om zeker met 2 partijen van de 3 waar we mee gesproken hebben niet in zee te gaan. Voor ons ook weer een leerschool en we zijn gewaarschuwd.

Zelfbouw is echt veel goedkoper zei die ene makelaar maar als je dan een richtlijn vraagt blijkt dat er nog een hoop haken en ogen aan zitten en de prijs lag ook veel hoger dan we in de eerste instantie dachten.

Ook zijn ze niet blij als je met een andere partij gaat praten. We hebben het hier niet over een broodje, het gaat over heel veel geld en dan mag je je ook wel orixc3xabnteren vinden wij, en je mag ook elke keer je wensen bijstellen naar aanleiding van wat je gehoord of gezien hebt vinden wij. Maar zo flexibel zijn sommige makelaars schijnbaar niet. Ze hebben mooie praatjes maar als je zelf te mondig bent worden ze er niet vriendelijker op. Ik krijg daar een beetje een nare smaak van.

Het proces duurt voort, we zijn er nog niet. Je begrijpt nu zeker wel dat onze buitenlandse gasten voor ons een welkome afwisseling zijn tussen al het gepieker door. P1020918