Met pijn in haar hart is onze dochter weer thuis uit Amerika, 3 weken was veel tekort vond ze. Jullie moeten geen huis in Spanje kopen zei ze de hele tijd maar in Amerika en dan bedoelt ze natuurlijk in Alabama in Dothan.

Het was gewoon weer thuis komen voor haar, bijna al haar highschool vrienden heeft ze weer gezien. Ondanks dat er in Dothan 60.000 mensen wonen is het zo'n hechte gemeenschap, alle jongeren kennen elkaar. Heel samenhorig, veel leuker dan dat individualitische gedoe dan hier in Nederland zegt ze. Amerika heeft de naam maar niks is minder waar, het ligt er maar aan waar in Amerika. Je kan al een vrijstaand huis met 3 slaapkamers kopen voor $60.000.

Lesley zijn ogen begonnen te glimmen, echt, zei hij. Lesley heeft zijn hele leven al een passie voor Amerika gehad.

Schat, zei ik, wat moeten wij nu met een huis in Dothan. De tickets naar Dothan zijn meer dan xe2x82xac800, je kan dan wel naar Atlanta vliegen voor bedragen tussen de 5 of 600 euro maar dan moet je nog 4 uur rijden. Je huis kan je ook niet verhuren want welke toerist gaat er nu die kant op. Als ze weten hoe mooi het daar is en hoe puur dan komen ze wel maar het gros denkt niet postief over Alabama, dat komt door het verleden.

Ik was ook verbaasd toen we er 2 jaar geleden kwamen hoe prachtig deze staat is. Ongerept en niet besmet met toeristen, terwijl de beroemde springbreak feesten van Panama City maar op 1.5 uur afstand liggen.

Voorlopig luisteren en zingen we maar de tophit van dit moment mee die onze dochter de hele tijd achter elkaar draait, de heimwee is in haar ogen te zien. In december ben je er weer voor een paar dagen, lieverd.

The band Perry is een jonge band die helemaal hot is, ze komen uit het zuiden van Amerika en maken Country muziek met een vleugje rock. Helemaal leuk. 

Wat ook helemaal leuk is, is dat onze dochter voor haar vader een i-pad2 heeft meegenomen. Broer, zus en ik hadden besloten dat dat wel een leuk presentje voor paps zou zijn, en blij is hij zeker! Hij is er zelfs dolgelukkig mee.