Dat hadden wij ook kunnen doen, gewoon ons ticket omboeken en een paar dagen langer in Spanje blijven. Helaas hebben wij dat niet gedaan, de werkplicht riep. Onze dochter daartegen die met haar kontje in de States zit doet dat gewoon. Mam, ik heb echt nog geen zin om naar huis te gaan hoor en ik weet ook niemand die me naar het vliegveld kan brengen, ja, ja, het is wel goed, doe maar wat je niet laten kan.

Zo zit madam nu dus nog in Amerika en komt ze woensdag pas thuis. Als het kon zou ze nog langer blijven maar donderdag roept haar plicht ook en moet ze vakantiewerk gaan doen bij de bank.

Je kunt van je vakantie pas echt genieten als je ook werk hebt, want als je elke dag vrij bent voelt vakantie toch anders dacht ik altijd. Nee hoor, riepen mijn ouders die beide niet meer werken, we hebben net een maand vakantie gehad in het buitenland en het voelt toch echt als vakantie, je bent er gewoon even uit, je bent in een andere omgeving, je doet andere dingen en je voelt je veel vrijer.

Conclusie vakantie is altijd fijn, of je werkt of niet. Daarom overwinteren waarschijnlijk ook zoveel pensioenado's, niet alleen voor het mooie weer maar ook om even helemaal in een andere omgeving te zijn.

Zeg pap en mam, als wij nu een vakantiehuis in Spanje kopen, willen jullie dan niet daar in de winter overwinteren?

Het lijkt ze helemaal leuk, we hebben er weer een nieuw senario erbij. Ons plan begint steeds meer vormen aan te nemen.

En wat lees ik van de week in de krant, de overdrachtsbelasting is verlaagd, op ons huis scheelt dat grof geld. Misschien moeten we het toch maar snel te koop zetten. Maar moeten we daar een makelaar voor inschakelen of doen we het zelf? In Friesland hebben we ons huis zelf verkocht en dat zou volgens iedereen heel lastig zijn, nou in 1 dag was het verkocht.

Ik heb wel even een makelaar langs laten komen, op dit moment zie ik er eigenlijk nog niet zoveel toegevoegde waarde van. We hoeven immers niet te verkopen, het mag, maar dan wel voor de prijs die wij in ons hoofd hebben.

We gaan even nadenken over een goede advertentietekst, ook moeten op zoek naar een fotograaf die mooie foto's van ons huis wil maken en we moeten ons huis nog even verkoopklaar maken.

Lesley had vorige maand al de huiskamer geverfd, ik van het weekend de bijkeuken, we zijn lekker bezig.

Ondertussen ben ik klaar met een moodboard van ons Spaanse vakantiehuis en ik heb al veel propjes liggen van schetsen hoe ons toekomstige huis er uit moet zien, ik ben er nu helemaal uit, nu nog een goede architect zoeken. Style finca

Helaas gooide een virusje van de week nog even roet in al onze plannen maar dat heb ik ook weer overleefd.

Mijn hoofd draait weer op volle toeren.

Dus kom maar op met dat bod voor ons Nederlandse huis want dan kunnen de plannen pas echt uitgevoerd worden!

Want tickets boeken en omboeken dat doe ik ook heel graag.

HPIM5896