Zojuist een heerlijk ijsje gegeten bij onze plaatselijke topijsboer Marx o'Larry's, bij lekker weer hoort gewoon ijs vinden wij.

Mijn eerste Spaanse woordjes waren dan ook: un helado por favor, ik was 5 jaar en het was mijn eerste buitenlandse vakantie, we gingen naar de Costa Blanca, naar Benidorm.

Ik vond het geweldig, een kamer in een grote hoge flat, zwemmen in het zwembad en ezeltjes rijden op het platteland. Ik kreeg een jurkje met allemaal roesjes eraan, Spanje was het helemaal voor mij.

Toen ik 12 jaar was ging ik naar de Costa Brava en stonden we op een grote camping, daar maakte ik kennis met de disco en had ik buitenlandse vriendinnetjes.

Gek hxc3xa9 dit soort vakanties trekken mij nu helemaal niet meer, maar toen genoot ik. Spanje is zo divers, het heeft voor ieder wat wils. Je kan er feesten, je kan er relaxen, je kan er overwinteren en je kan er prachtige steden en leuke dorpjes bekijken, iedereen kan zich vermaken in Spanje.

Ik vind vakanties zo leuk omdat je even helemaal weg bent uit je eigen vertrouwde omgeving, je ontmoet andere mensen, mensen die anders praten en soms ook heel anders denken, het klimaat is anders en de omgeving daardoor ook.

Toen ik op mezelf ging wonen spaarde ik ook echt voor mijn vakanties, het is gewoon een must om elk jaar even weg te gaan vind ik, mijn batterij laad daar van op.

Misschien dat mijn kinderen daardoor ook wel van die wereldreizigers zijn, het is ze met de paplepel ingegoten.

Mijn ouders hebben jaren geleden de droom gehad om ooit in Italixc3xab te gaan wonen en als ik nu terug reken waren ze eigenlijk bijna dezelfde leeftijd die wij nu ook zijn.

Misschien ligt het aan de levenfase waar je in zit, dat je zo graag iets anders wilt met je leven.

Toscanixc3xab blijft mooi volgens mijn ouders maar wonen willen ze er niet meer, hoewel ze in Italixc3xab wel heel erg lekker ijs maken hoor.

Ze hebben er weken lang in de zomer vertoeft en ineens was de droom weg. Ze konden ons niet missen denk, of ze dachten wat moeten we er in godsnaam de heledag doen zo met zxe2x80x99n twee.

Nu hangt er in hun huis een mooi geschilderd landschap van hun Italiaanse droom. P1020459 - kopie

Kan ik hier misschien een les uit halen?

Ik weet het niet de tijd zal het leren, ik ga in iedergeval na jaren weer terug naar de Costa Blanca over 3 weken. Maar Benidorm sla ik over als u het niet erg vind, Spanje heeft zoveel meer moois te bieden.

Andalusixc3xab heeft mijn hart gestolen en ik denk dat ik daar wel een huis wil kopen maar in de buurt van Valencia is ook een aantrekkelijk idee. Het is wat dichterbij, je zou desnoods met de auto kunnen.

1800 km in 18 uur ipv 2300 km in 23 uur. Scheelt toch weer. Maar de omgeving is ons nog niet bekend, we moeten het gaan beleven.

Morgen gaan we op visite bij onze buren die een nieuwbouw woning hebben laten bouwen in Moraira. Ik ben benieuwd naar hun visie en ervaringen.

Een huis kopen in Spanje betekent dat je wel altijd naar het zelfde toe gaat dat moeten we ons ook realiseren. We moeten echt alles tegen elkaar afwegen.

Een ijsje kopen is makkelijker. Ijs