Er wordt geschreven dat de komkommers die besmet zijn met de EHEC bacterie uit Spanje komen. Maar het laatste woord daarover is nog niet gesproken volgens de Spaanse gezondheidsdienst. Spanje zit er natuurlijk niet op te wachten dat de schuld hun kant op wordt geschoven.

Ik eet voorlopig wel even de Spaanse peper, smaakt tenminste niet zo waterig. Maar of deze nu echt uit Spanje komen? Spaanse pepers worden wereldwijd gekweekt, hoe komen ze dan aan de naam?

Waarschijnlijk omdat ze van oorsprong uit een Zuid Amerikaans land komen en daar wordt Spaans gesproken en via Spaanse handelaren Europa ingebracht werden.

Ik denk dat in Spanje zelf de peper weinig gebruikt wordt want een pittig Spaans gerecht heb ik nog nooit gegeten. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn onkunde van de kaart liggen.

Vooral in Aziatische landen worden ze vaak als smaakmaker in voedsel gebruikt.

Wat de peper heet maakt zijn vooral de zaadjes in het midden, maar de plant zelf houdt ook van heet, in een warm klimaat volstaat deze groente het beste.

Peper was ooit zo kostbaar dat het zelfs als betaalmiddel werd gebruikt, totdat de rode pepers zijn intrede deden en zo voor iedereen te betalen werd.

Als de planten een weekje of twee staan worden er touwtjes bij gehangen zodat ze rechtop kunnen worden getrokken, zodat je makkelijk de groei kan bijhouden. Het oogsten gebeurd door plukken, het is een eenjarige plant. Spaanse peper - kopie

Een groen geplukte peper wordt in principe niet meer rood.

Pepers zijn goed voor de spijsvertering, stimuleert de bloedsomloop, is goed tegen verkoudheid, ze bevatten veel vitamine c en d en sommige zeggen zelfs dat het de passie opwekt en dat je er sekuele energie van krijgt.

Maar er staan meer lust opwekkende producten op de lijst.

Curry staat bekend als lovefood, de kaneel erin die verzacht niet alleen menstruatiepijn maar wekt ook de lust op.

Saffraan werd door de griekse god Hermes gebruikt om lust en passie op te wekken.

Nootmuskaat verhoogt de potentie.

Zoethout bevat goede hormoonstoffen voor de vrouw.

Munt heeft voor beide sekse een opwekkende werking.

Maar de komkommer heeft op het moment alleen een opwekkende werking voor de darmen, dus die laten we voorlopig maar even staan.

Hoewel ik wel een heerlijk recept heb voor koude komkommersoep. Die houden jullie nog even van me tegoed dus, totdat de komkommer perikelen over zijn. Komkommer