Waar denk je aan als iemand Spanje tegen je zegt?

Flamingo, Castagnetten, Waaiers, Gitaar, de loterij El Gordo, Stieren, Paella, Tapas, Tortilla, Iberico Ham, Churros, Olijven, Sangria, Rioja, Sherry, de likeuren Cuarenta y Tres en Hierbas. P1020543

Mooi weer natuurlijk, vakantieland, overwinteren, heel veel feesten, manana mentaliteit, sixc3xabsta, relaxte levenshouding, palmbomen.

Don Quichot, Gaudi, Picasso, Dali, Koningin Carlos en zijn vrouw Sofia, Julio en Enrique Iglesias.

Helaas denk je ook aan het massa toerisme, slecht in andere talen en actueel de hoge werkeloosheid en de vroegere dictator Franco.

Dat de Spanjaarden zo slecht Engels spreken (maar 28% van de werkende Spanjaarden spreekt goed Engels),  stamt nog uit de Franco periode, heel veel woorden worden verspaanst.

U2 is Oe-dos en New York is Nueva York, een hotdog is een perrito caliente (heethondje). Films worden in het Spaans opnieuw ingesproken (maarja dat gebeurd in wel meer landen).

Wat wel fijn is is dat het menu del Dia (dagmenu voor rond de xe2x82xac10 incl wijn) ook uit die tijd is overgebleven.

Voor ons is Spanje goedkoop en je vindt er vooral veel mooie vakantiebestemmingen.

Voor mij is Spanje een droom, die hopelijk ooit een keer uitkomt.

Fotos spanje 2010 008
Onze Spaanse internet vriend die bij een Spaanse gemeente werkt, laat ons nog steeds weten dat hij op zoek is naar de eigenaar van dit in aanbouw en al jaren leegstaande huis (hij zoekt al meer dan een half jaar voor ons). Wat zou dat fantastisch zijn als we dit voor een mooi prijsje kunnen kopen, want dit huis komt aardig in de richting van mijn ideale huis op mijn ideale plek, mijn Spaansgeluk.

Fotos spanje 2010 106