Terwijl in Spanje de mensen protesteren op het plein waar ik een paar weken geleden nog liep (Puerta del Sol) loop ik te denken aan hele andere keuzes. Maar ik vraag me wel af waar ik me zo druk om maak.

In Spanje heerst er onvrede vanwege de hoge werkeloosheid, het is eigenlijk verboden vandaag om te demonstreren omdat het de dag is voor de lokale en regionale verkiezingen en dan mag dat nooit.

Maarliefst 21% van de Spaanse bevolking is werkeloos en het wordt er maar niet beter op, de mensen zijn het zat.

Behalve in de hoofdstad zijn er in heel veel andere steden op de stadspleinen ook mensen op de been om hun ongenoegen te uiten.

Mijn keuzes hebben overgens wel met werk en Spanje te maken. Mijn droom om een b&b in Spanje te beginnen heb ik daardoor toch wel wat moeten bijschaven. Wanneer het namelijk crisis is gaan mensen minder vaak op vakantie en als je minder gasten in je b&b hebt kan je misschien niet rondkomen, dus zal je er naast nog wat bij moeten zoeken maar als de lokale bevolking niet eens aan een baan komt laat staan dat jij dan als buitenstaander wel wat vind. Zwembad

Aan de andere kant als je een b&b hebt en de mensen komen wel bij je overnachten, kan je de lokale bevolking weer wat helpen om ze naar hun restaurant te sturen en als je wat aan je huis wilt verbouwen kan je dat laten doen door de Spanjaarden ipv door landgenoten zoals veel Engelsen dat doen.

Ja en wat ook mee speelt, nu zijn de huizen wat goedkoper dus eigenlijk moet je nu kopen zeggen ze allemaal.

Maar ik vind het zo verdraaid moelijk om de juiste mensen te vinden om je te helpen met de aanschaf van een huis. Dat het in de eerste instantie een tweede huis moet worden is ons nu wel duidelijk, maar hoe pakken we dit allemaal aan?

Toch ben je geneigd om mensen te benaderen die je eigen taal spreken omdat dat het koopproces gewoonweg vereenvoudigd. Op de beurs die we onlangs bezocht hebben hebben we met een aantal mensen gesproken maar het valt me wel op dat dat vaak makelaars zijn die mensen helpen die een huis aan de kust willen of een huis in een urbanisatie of een heel modern huis. Juist dat willen wij niet.

Wij willen het liefst een huis in de oude Spaanse stijl, in de campo, max 1 uur van het vliegveld, geen naaste buren, redelijk toegankeljke weg. Liefst op een plot van min. 10.000 M2 tussen de olijfbomen of fruitbomen die wel van ons zijn maar die door een lokale boer voor ons wordt onderhouden. We willen in het begin 2 slaapkamers en badkamers maar wel de mogelijkheid hebben om dit uit te laten bouwen naar meer kamers. Natuurlijk willen er een zwembad bij laten bouwen en uiteraard een tennisbaan voor de tennisgeks onder ons. Cortijo velez rubio

Oh ja en niet te vergeten het mag niet te duur zijn. Wat een wensen allemaal.

Nu gaan we al 4 jaar achter elkaar naar Spanje op vakantie, met onze droom in ons hoofd en nu willen voor het eerst ook eens met een makelaar op pad gaan. Maar echt hoor, ondanks dat er veel zijn heb ik er nog geen xc3xa9xc3xa9n gevonden waarvan ik denk dat die ons kan helpen. Misschien moeten we gewoon maar in het land zelf een kantoortje binnen stappen en random maar wat gaan bekijken maar of dat nu verstandig is?

Ik denk dat ik op de site van Kyero (huizensite waar huizen van verschillende makelaars aangeboden worden) wat huizen zoek die ik wil bekijken en dan met die makelaar een afspraak maak. Je moet toch ergens beginnen. Maar het probleem blijft wel altijd wat je echt mooi vind kan je meestal niet betalen, dus je moet er doorheen kunnen kijken en zien hoe mooi het krot waar je voor staat uiteindelijk kan gaan worden. Spaans huis
Heel toevallig hebben buren van ons uit de straat onlangs een huis gekocht in Spanje in de buurt waar wij nu naartoe gaan. Maar dit is een heel groot modern huis en in een urbanisatie, net wat wij dus niet willen maar wellicht kunnen zij ons helpen met hun ervaringsverhalen. Ze gaan er deze week een week naartoe en ze gaan alles filmen voor ons en we komen dan over 2 weken een avondje bijelkaar en als wij dan naar Spanje gaan rijden we natuurlijk even langs hun huis om te kijken, altijd leuk om te zien, maar wel jammer dat ze er zelf dan net niet zijn.

Wat we uiteindelijk gaan kiezen, ik weet het nog niet. Maar voor mijn gevoel zijn we wel al verder want we gaan nu echt ook kijken bij huizen.