Gisteren was het weer feest in Nederland, want we vierden met z'n allen weer Koninginnendag. IMG00037-20110430-1544

Op de Amsterdamse grachten was het weer een drukte van jewelste, vrienden van ons hadden een boot gehuurd en wij mochten mee. Ik had er speciaal een oranje shirt voor gekocht.

IMG00053-20110430-1928
Met 11 personen, genoeg bubbels en lekkere hapjes hebben wij een top middag gehad. Tot 7 uur hebben we met de boot gevaren. IMG00050-20110430-1752 - kopie
Daarna zijn we nog met z'n twee een pizza wezen eten bij Picolino, daar gingen we vroeger ook altijd saampjes eten. Nostalgie. Er is toch maar 1 stad waar je moet wezen hoor deze dag en dat is Amsterdam!

In Spanje vieren ze deze tijd van het jaar een heel ander feest La Feria de Abril. Het feest begint middennacht op de maandag 2 weken na Semana Santa en eindigd die zondag erna ook om middennacht met een groot vuurwerk spektakel. De week staat in teken van eten, drinken, zang en dans. Dit jaar is het feest van 3 t/m 8 mei. Als je het mooiste feest van Spanje wilt meemaken moet je in Sevilla zijn, heb ik me laten vertellen.

Feria-abril-28042006
Het is cultuur in de puurste vorm, vrouwen dragen typische klederdracht uit Andalusixc3xab, ze lopen als flamincodanseressen en zigeunerinnen en de mannen in boeren kleding. Echt geweldig lijkt me dit, weer eens wat anders dan alles in het oranje zoals met ons volksfeest. Maar beide feesten hebben hun charme.

Sevilla_optocht
Vandaag is het trouwens moederdag (dia de la madre) in Spanje, altijd de eerste zondag in mei bij ons is dat altijd de tweede zondag in mei, zo zie je maar elk feest wordt in elk land weer net even anders gevierd.