30 maart

Wat jammer het is alweer onze laatste dag, als je het leuk hebt vliegt de tijd. Vandaag zaten we met Nederlandse mensen aan het ontbijt, zij waren zonder hun puber kinderen op pad. Nou wij hebben het heel gezellig gehad met onze dochter, wij hebben haar nu ook een beetje Spanje verslaafd gemaakt.

Onze bagage konden we gelukkig laten staan totdat we weer naar het vliegtuig vertrokken. We wilden namelijk die laatste uurtjes nog wat leuks gaan doen. P1020256

We liepen naar Palacio Real, deze bleek dicht te zijn en de gratis toegang was pas vanaf 15 uur, dus dat moeten we tegoed houden voor een volgende keer als we Madrid bezoeken. We hebben er wel nog wat rondgelopen, wat een onzettend groot gebouw is het zeg, net als bij Buckingham Palace was er vandaag een soort wisseling van de wacht met mannen in kostuum en met mooi opgetuigde paarden. P1020353
Weer langs Plaza Espana gelopen waar op de hoek een prachtig gedecoreerd gebouw staat.

P1020181
Via de Cuesta de S. Vicente liepen we richting het Estacion Principe Pio, een station die er niet echt goed onderhouden uitziet aan de buitenkant een beetje vergane glorie, maar als je er om heen loopt kom je bij een mega grote indoor shoppingmall, dat verwacht je helemaal niet. P1020335
Allemaal leuke winkels, Madrid is echt een shoppingwahalla hoor en het is er een stuk goedkoper dan in Nederland.

P1020340
Terug zijn we door de paleistuinen gelopen, als je van tuinieren houdt kan je hier ook je hart ophalen, het ziet er prachtig verzorgd uit allemaal.

P1020347
Als afsluiter van de stedentrip hebben we het menu del dia genomen op Plaza Puerta de Moros bij La Murella, zalig in de zon, ik denk dat het wel 20 graden was.

P1020360
Met natuurlijk een flesje cava erbij om het af te leren. De paella smaakte verrukkelijk. P1020356

Madrid heeft echt mijn hart gestolen, het is er echt Spaans, de mensen zijn modern maar wel ongedwongen, niet zo gejaagd als in Nederland. Ik weet zeker dat ik hier terug ga komen, ik voel me hier op mijn gemak. We hebben veel mooie dingen gezien en we hebben veel beleefd.

Spanje, je komt er niet om te verblijven, je komt er om te zijn.