29 maart

Mijn verjaardag, wat heerlijk dat ik deze in Madrid kan vieren, ik werd toegezongen in het Spaans door mijn dochter, de piepjes van mijn sms gingen ook vollop en op facebook werd ik ook van harte gefeliciteerd. Ik ben nog nooit met mijn verjaardag in het buitenland geweest dus deze verjaardag zal ik niet snel vergeten. Omdat ik zelf altijd van de regel ben had mijn dochter deze keer het programma uitgestippeld en ik liet me aangenaam verassen. P1020225

We liepen eerst naar Mercado San Miquel vlakbij de Calle Mayor, dit is een met glas overdekte markt, maar zo mooi dat ik er helemaal van onder de indruk was. Het zijn allemaal moderne stalletjes waar je taartjes, tapas, wijntjes en andere lekkernijen kunt kopen, omdat ik nog vol zat van het ontbijt hebben we hier alleen wat chocolate met churros gegeten maar we spraken met elkaar af dat we hier vanmiddag terug zouden komen om nog wat te gaan smikkelen. P1020241
We liepen langs plaza Espana naar parque de la Montana en Parque del Oeste waar vandaan een kabelbaantje vertrekt, Teleferico Casa de Campo brengt je in zo'n 10 minuten hoog in de lucht naar een groot park ten westen van de stad, leuk om een deel van Madrid ook van die hoogte te bekijken. P1020271
Daarna had Cheyenne een restaurantje uitgekozen met een hele leuke naam, Olivia te Cuida (Olivia zorgt voor je) maar jammer genoeg zat het kleine biologische eetkamertje helemaal vol dus moesten we op zoek naar een ander leuk plekje. Het werd Orio een bar met een leuk concept, je eet namelijk tapas van een stokje a xe2x82xac1,95 per stuk en als je de rekening vraagt worden de stokjes geteld. Zo'n bar zit ook in Barcelona en daar hadden we toen ook gegeten. We hebben het rustig aan gedaan want er stond nog meer op het programma om te eten vandaag. P1020288
Orio ligt in de winkelstraat Fuencarral en ik was tenslotte jarig dus geshopt moest er ook nog even worden, van mijn dochter heb ik prachtige armbanden gehad en van mijn man een mooie broek met een leuk tuniekje.

Bij  het metro station Alonso Martinez zijn we opgestapt naar het Estadio Santago Bernabeu, de thuishaven van voetbalclub Real Madrid. Mijn zoon vond het raar dat toen we vorig jaar naar Barcelona waren dat we helemaal niet naar Camp Nou geweest waren, dus Jai voor jou is je moeder even wezen kijken bij het station, ben je er toch een beetje bij op je moeders verjaardag. P1020292

Toen zijn we terug gegaan met de metro naar Plaza Espana en daarvandaan zijn we gelopen naar Mercado San Miquel waar ik getrakteerd werd op een taartje met een glas rosxc3xa9 cava. Ik voelde me echt jarig. P1020300
Nog even goed rondgekeken bij al het lekkers wat uitgestalt lag, want het is een genot om te zien allemaal.

P1020234
Ik kan me hier helemaal vermaken met al dat lekkers om me heen. Het was inmiddels ook behoorlijk druk geworden en iedereen kwam hier een lekker tapasje halen zo aan het einde van de dag.

P1020230
Die avond gingen we in onze mooie kleren strak in de make-up naar Plaza Santa Ana terug. We hebben ontzettend goed gegeten bij Lateral. Goed eten, stylvol en een goede prijs, een vette aanrader. De sangria was ook zalig. P1020324
Daarna waren we klaar voor hip, mooi en beroemd Madrid op het populaire dakterras van The Penthouse van hotel Me. Maar wederom hadden we pech want die was dicht, dit prachtige dakterras is alleen open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar het hotel alleen al was aan de buitenkant ook al een plaatje om te zien. P1020214

Tevreden en blij ging ik op mijn 45 ste jaar mijn bedje in. Gelukkig hebben we morgen nog de hele dag.