28 maart

Vandaag waren we iets langer in bed blijven liggen, best wel moe van de vorige drukke dagen aan de onbijt tafel zaten we alleen met z'n drie.  We liepen dit keer rechts de deur uit ipv links nu richting het Palacia Real, wat nog geen 5 minuten lopen is bij ons vandaan. Dit enorme grote gebouw stamt uit 1734. Carlos III nam als eerste zijn intrek hier. Het heeft 2800 kamers waarvan er 50 openbaar zijn en bezocht kunnen worden door het gewone volk. Volgens het boekje 100% Madrid kunnen we hier woensdag gratis naar binnen anders kost het xe2x82xac10, en we blijven wel Nederlanders hxc3xa9, dus we komen hier terug. P1020169

We liepen naar het grote plein Plaza Espana, daar vind je een groot beeld van Don Quijote en Sancho Panza. Lesley wilde natuurlijk met deze grootheden op de foto. P1020183
We liepen het begin van de Gran Via op, net Broadway, want er spelen zich daar veel theathershows af. Bij Calle de San Bernardo liepen we de wijk Malasana in. De wijk lijkt op het eerste gezicht niks bijzonders maar toch vind je er een aantal leuke kleine winkeltjes. Natuurlijk bleven de dames weer veel te lang hangen in een super leuk en spot goedkoop boetiekje. In de Calle del Espiritu Santo ontdekte we een leuk klein bakkertje waar ze zalige cupcakes verkopen. P1020194
Daarna liepen we de wijk Chueca in, wat bekend staat als de homowijk van Madrid. Elk jaar in juli wordt hier de gay parade gehouden en dat schijnt onwijs gezellig te zijn want je vindt er dan podia met met Dj's en bandjes. Ook de leuke winkelstraat Calle Fuencarral is een must. De Blanco, de Mango, de Zara en de Desigual zijn echte Spaanse winkels waar je onzettend veel leuke mode kleding kunt kopen naar de laatste trends.

Maar de tip in deze wijk is toch wel het leuke barretje El Tigre op de Calle de las Infantas nr 30, het is een staande bar die alleen open is tussen 12 en half 3 maar daar moet je beslist heen gaan. Als je een drankje besteld krijg er zo ontzettend veel tapas bij, echt niet normaal en bij het tweede drankje gewoon weer, je hoeft daar echt niks extra's te bestellen. P1020200
Behalve dit bordje kregen we ook nog een bord Paella en een bord met kroketjes. Hier kan je dus echt smullen voor weinig geld. Daarna nog wat geshopt, veel te veel gekocht natuurlijk en toen een lekker potje thee gedronken bij een hip homo barretje d'Mystic op de hoek van Calle de Gravina. Om 7 uur waren we weer thuis.P1020209
Die avond zijn we naar plaza St Ana gelopen, een ontdekking want daar zitten ook heel veel leuke restaurantjes. We hadden van 2 verschillende mensen de tip gekregen om bij Cerveceria Alemana te gaan eten.  Het is er echt Spaans, er komen mensen van elke leeftijd, het heeft een sfeer van vroeger, de inrichting is niet echt bijzonder maar toch heeft het zijn charme, de russische salade en de Albondigas zijn  echte toppers, zo lekker heb ik dat nog niet gegeten.

Rondom het plein en in de zijstraatjes zijn ook veel gezellige restaurantjes, bij Plaza Santa Ana gaan we zeker terugkomen! P1020219