Zoals ik van de week al schreef heb ik een linkedIn account aangemaakt zie mijn profiel Ira Seur-Vinke

Maar dat is nog niet alles, ik heb nu ook een twitter account aangemaakt Spaansgeluk.

Ik ben helemaal hip met mijn bijna 45 jaar. Waar ik wel moeite mee heb is het voordeel ervan in zien, ik ben namelijk niet op zoek naar een andere baan en ik heb ook geen eigen zaak. Maar je weet nooit wat de toekomst mij brengt en voordat geval heb ik in ieder geval wel al die connecties al.

Het belangrijkste is wel dat ik er plezier in heb, ik vind die social media ontzettend leuk en zo blijf ik ook op de hoogte van alles wat er speelt op dat gebied. Ik weet zeker dat als ik nu 20 jaar jonger was geweest en opgegroeid zou zijn met de computer dat ik me er helemaal in verdiept zou hebben, het is een fantastisch medium. Natuurlijk kan ik dat nu ook doen maar ik heb wel het gevoel dat ik dan begin met een achterstand, als ik namelijk zie hoe mijn dochter is met de computer, ongelofelijk hoeveel zij al weet.

Dinsdag is er weer een training op mijn werk over twitter en van mijn baas mag mijn dochter ook mee, zij werkt ook immers 1 dag in de week bij de bank. Met Vincent heb ik afgesproken dat zij een soort meeloopstage bij hem mag doen van een paar uurtjes om even achter de schermen mee te kijken hoe het gaat in zo’n social media bedrijf. Zij moet vanwege haar opleiding met een aantal beroepen die gerelateerd zijn aan haar opleiding Media & Entertaiment Management meelopen om zo te bepalen waar ze straks een half jaar stage gaat lopen. Er komt een gunfactor bij kijken want die paar uur kan je natuurlijk als snuffel student niet zoveel betekenen voor een bedrijf maar je krijgt wel even een kijkje in de keuken.

Netwerken doe ik op het moment nog gewoon met mijn mond maar binnenkort doe ik dat natuurlijk via mijn twitter of linkedIn.