Het is alweer bijna 40 jaar geleden dat ik voor het eerst mijn voetstapjes in Spanje heb gezet. Ik ging toen ook voor het eerst van mijn leven vliegen. Mijn ouders en ik verbleven in Benidorm, een stad met voornamelijk appartementen in hoogbouwcomlexen. Ik vond het geweldig, we hadden een prachtig zwembad bij het complex en alles was spannend en nieuw.

Nu noemen ze Benidorm ook wel: de bejaardenstad van Spanje, omdat er heel veel oudere mensen gaan overwinteren vanwege het zachte klimaat, of dat toen ook al zo was, geen idee, ik herinner me wel een ouder echtpaar waar mijn ouders toen contact mee hadden en dat ik hun ging roepen toen mijn moeder zich per ongeluk had opgesloten in de badkamer, sindsdien laten wij, mijn moeder en ik de deur altijd op een kiertje (trauma nooit verwerkt).

Wat ik me ook nog heel goed herinner is dat ik toen al gecharmeerd was van de Spaanse mannen (ik was 5 jaar), want ik had een vriend, de Spaanse ober Ramon. Hij leerde mij wat Spaanse woordjes oa: un helado por favor.

Een jaar later toen mijn ouders nog een kindje kregen werd mijn broertje vernoemd naar mijn vriend de ober Ramon.

Ik herinner me ook nog heel goed mijn spaanse jurkje, niet zo echt zoals je dat tegenwoordig ziet maar een leuk rood met wit jurkje met een klein roesje eraan. 1971 Spanje Ira en Tineke op ezel - kopie

Ook herinner ik me de tocht met de ezeltjes. Na het lezen van mijn vorige blog vertelde mijn vader dat ik al eens in Quadalest geweest ben, we gingen namelijk op excursie naar Callosa d'en Sarria, Algar en Quadalest en daar heb ik dus op het ezeltje gereden. Map_of_algar_waterfall_spain
Ik vroeg mijn ouders gelijk het fotoboek er bij te zoeken, wat leuk om weer te zien, mijn vader vertelde dat het echt prachtige dorpjes zijn met een unieke ligging, het oorspronkelijke dorp Quadalest ligt als een kraaiennest boven op de berg en het is allleen te bereiken via een tunnel in de rotsen. Het dorp heeft maar 200 inwoners maar jaarlijks bezoeken er 2 miljoen mensen het dorpje.

Wat ik me niet herinner is dat mijn ouders me toen al aan de drank geholpen hebben. Maar het verklaart wel mijn liefde voor Spaanse wijntjes. Hier het bewijs, ik zat toen al aan de sangria. 1971 Spanje Ira en Tineke drinkem wijn - kopie