Lieve mensen,

Bouw mee is een online initiatief. Wij, Lesley en Ira willen graag samen bouwen met onze vrienden, familie en kennissen aan een virtueel huis voor mensen in het arme Quatemala. Voor Ira en Lesley dit jaar geen presentjes voor hun verjaardag op 29 maart en 28 juni maar hulp gevraagd dmv van een donatie voor een virtueel huis. Klik op http://www.bouwmee.nl/h/GLBhRy

Het idee gaat vanuit Habitat for Humanity dat is een internationale non-profit organisatie, die degelijke en veilige huisvesting biedt voor gezinnen in ontwikkelingsgebieden. Habitat verstrekt een lening zonder winstoogmerk en bouwt huizen samen met lokale vaklui. Het initiatief hiervoor ligt bij de toekomstige huiseigenaar, die zelf een verzoek indient voor het huis, meehelpt tijdens de bouw en de woning terugbetaalt.

Wereldwijd zijn er al meer dan 350.000 huizen gebouwd door deze organiatie in verschillende landen van de wereld.

Natuurlijk hadden we ieder ander land kunnen kiezen waar armoede is want in heel veel landen hebben de mensen het slechter dan wij en hebben ze onze hulp nodig.

Maar we hebben gekozen voor Guatemala, we hebben wat met Amerika en we hebben wat met de Spaanse taal.  Het is dus Midden Amerika geworden. Guatemala-CIA_WFB_Map

Het is een prachtig land maar helaas is de armoede ook groot in het Latijns-Amerikaanse Guatemala. Er is een enorm huizentekort en toegang tot stromend water en elektriciteit is schaars. Mensen leven in krotten of zijn dakloos. Naar schatting is er behoefte aan ongeveer 1,2 miljoen huizen.

De situatie in het Latijns-Amerikaanse Guatemala is zorgwekkend. Hoewel het land een economische groei kent, neemt de welvaart onder de bevolking  niet of nauwelijks toe. Op dit moment leeft maar liefst 80% van de Guatemalteken in armoede.

Onder het Indiaanse deel van de bevolking is het probleem nog groter: van hen leeft de helft in extreme armoede.Veel gezinnen in Guatemala wonen in slecht gebouwde huizen of overvolle, kleine huurkamers. Een van de belangrijkste problemen is het grondbezit. Veel gezinnen met lage inkomens hebben geen juridisch bewijs dat zij het stuk grond waarop ze wonen ook bezitten. Wonen ze op grond dat eigendom is van de staat of een particuliere onderneming dan leven ze dagelijks in onzekerheid. Het risico van gedwongen uitzetting is helaas nog regelmatig aan de orde.

In Guatemala bouwt Habitat eenvoudige maar stevige huizen, die bestand moeten zijn tegen de overstromingen en vaak zware regenval in het land. De vloer is daarom van beton en de muren zijn vervaardigd van beton en steen

In Guatemala kunnen de allerarmste gezinnen gebruik maken van het Build in Stages-principe. Met een eerste xe2x80″ kleine xe2x80″ hypotheek bouwt het gezin een huis dat uit xc3xa9xc3xa9n grote kamer en een badkamer bestaat. Zodra de helft van de lening is afbetaald, kan het gezin verder bouwen en het huis uitbreiden met meer kamers

Wij, Lesley en Ira zijn gestart met de bouw van een  virtueel huis door de fundering te leggen en een eerste storting te doen en wij willen jullie vragen om ons mee te helpen met bouwen.

Ons huis kost xe2x82xac 400,-. De minimale inleg is xe2x82xac 5,-

De belastingdienst heeft Stichting Habitat for Humanity Nederland per 1 januari 2008 aangemerkt als ANBI instelling zoals bedoeld in artikel 6.33 van de Wet Inkomstenbelasting 2001. Dit betekent dat xe2x80″ rekeninghoudend met de drempel xe2x80″ je donatie belastingaftrekbaar is.

Door elke donatie groeit het virtuele huis. Dit is direct te zien op de site waar wordt aangegeven voor hoeveel procent de bouw van het virtuele huis is gevorderd. Na elke donatie kom je op een bedankpagina en je ontvangt een bevestigingsmail. Zo weet je zeker dat de donatie goed is verwerkt. Wij als initiator van het huis worden per e-mail op de hoogte gehouden van de vorderingen. Zodra het huis af is, wordt het geld gedoneerd aan het gekozen project. Op de Bouw Mee website kunnen de deelnemers het project blijven volgen, aangezien Habitat for Humanity regelmatig berichten hierover plaatst. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@habitat.nl.

Een virtueel huis is niet xc3xa9xc3xa9n op xc3xa9xc3xa9n gekoppeld aan een echt huis waardoor we geen fotoxe2x80x99s van een specifiek huis kunnen laten zien. Guatemala - Thomas

Wel wordt het geld van het virtuele huis gedoneerd aan ons  gekozen project.

 De kosten van een echt Habitat huis verschillen per land. Dit heeft ermee te maken dat de bouwmethode is afgestemd op wat voor dat land en die regio gewenst en geaccepteerd is. Habitat werkt met de gezinnen die in het huis gaan wonen en bouwreizigers, lokale en internationale vrijwilligers, plaatselijke arbeiders en betrekt materialen uit het land zelf om de kosten zo laag mogelijk te houden en de lokale economie te steunen. De kosten voor een nieuw te bouwen huis lopen uiteen van xe2x82xac 2.000 in Afrika tot xe2x82xac 20.000 in Oost-Europa.

Wij starten met de donatie voor de fundering. Tevens vieren  wij onze verjaardag niet dit jaar het borrelgeld geven wij ook aan dit goede doel . Natuurlijk kan je altijd een afspraak maken om een keertje bij ons langs te komen maar wij willen dus geen verjaardagscadeautje hebben dit jaar, geen bloemetje of flesje wijn als je langs komt maar wij willen graag een beroep op jullie vrijgevendheid doen om ons mee te helpen een huis te bouwen voor mensen die het echt nodig hebben!

Dus geef AUB,  al is het maar xe2x82xac 5,- wij zijn er heel blij mee. Wanneer je de link op je facebook zet of door stuurt aan jullie vrienden kunnen we misschien die xe2x82xac400,- voor het huis nog sneller bijelkaar hebben. LAAT JE HART SPREKEN EN HELP! http://www.bouwmee.nl/h/GLBhRy

 

Dankbare groetjes van Lesley en Ira

Doe mee via de volgende link:

http://www.bouwmee.nl/h/GLBhRy

meer info:

http://www.bouwmee.nl/

Geinspireerd geraakt en wil je niet alleen virtueel bouwen maar ook echt letterlijk je steentje bijdragen kijk op

http://www.bouwreizen.nl/