Wij zijn niet gelovig dus op dat gebied betekend kerst niks voor ons, kerst is voor ons een traditie, gewoon genieten van de kerstboom, de versieringen in je huis, de gezelligheid van het samenzijn en lekker eten.

Elk jaar op eerste kerstdag zijn we rond 3 uur te vinden in Santpoort daar waar mijn ouders wonen. Mijn vader en moeder pakken altijd uit, de ene keer kookt mijn moeder de andere keer mijn vader. Dit jaar was mijn moeder aan de beurt, het is allemaal wel een beetje mislukt hoor fluisterde ze me nog toe in de keuken, ach mam dat maakt toch allemaal niet uit het gaat toch om de gezelligheid van het samen zijn zei ik.

Maar ik weet niet hoe ze er bij kwam hoor, mislukt?? Ik heb van de 7 gangen geen gerecht gehad die niet goed smaakte en het zag er ook nog allemaal heel goed uit. Ja ik weet inmiddels wel van wie mijn kinderen het hebben, het streven naar perfectie, juist ja van mijn moeder! P1010402

Aan tafel begonnen we allemaal kerstliedjes te zingen en de schelle kinderstemmetjes hadden het hoogste woord, vooral Jingle Bells deed het erg goed, want dat was engels en dat vonden ze prachtig om te laten horen aan hun grote neef en nicht, die natuurlijk ook heel goed engels praten vanwege hun Amerika avontuur.

Het dessert werd spectaculair afgesloten met vuurwerk, de kleine kindertjes bleven lekker bij oma en opa slapen zodat de "oudjes" tot aan de late uurtjes nog even konden blijven nakletsen. P1010406 - kopie