De winter is vroeg dit jaar, 2 dagen geleden is het begonnen met sneeuwen en heel Nederland staat gelijk op z'n kop, de langste file sinds 5 jaar was er op de weg. De dikke jassen, handschoenen, sjaals en oorwarmers werden weer van zolder gehaald of nieuw gekocht, gisteren was het echt heel koud, de wind sneet gewoon in je gezicht.

Ik hou er zo niet van, die kou, ik ben gelijk verlamd en heb nergens geen zin meer in. Vandaag was het een stuk beter met de temperatuur gelukkig, zoals vandaag is de winter best te doen. Het landschap ziet er mooi uit en in het verkeer is het niet al te gek als je voorzichtig doet, maar toch ben ik blij dat ik voortaan met de trein naar mijn werk ga. Ik moet wel 10 minuten vanaf het station lopen maar dat is prima en best lekker.

Vanaf januari krijg ik van mijn werk gratis een ov jaarkaart, nou ja gratis ik krijg dan geen reiskosten meer van 80 euro per maand maar daarvoor in de plaats dus een ov terwaarde van ruim 4000 euro, geen slechte deal. De bank wil bijdrage aan een beter mileu door dit aan zijn werknemers te geven zodat de mensen de auto laten staan en daardoor meer met het openebaar vervoer gaan reizen. P1010191

Vanmiddag had ik vrij genomen en ben naar de 50+ voorstelling gegaan in de bios samen met mijn moeder en dochter, naar de film de eetclub. Wij hebben een prachtige bioscoop hier en ze zijn heel slim want elke donderdagmiddag zijn er voorstellingen voor oudere, die zo met korting naar de nieuwste films kunnen gaan. Voor maar 5.75 krijg je een film een kopje thee en een plakje cake en ze doen ook niet moeilijk als je dus een jonger iemand mee neemt zoals mijn moeder met haar dochter en kleindochter weleens doet. Het is er altijd afgeladen met die grijze koppies, heel gezellg hoor.

Daarna naar de sportschool en toen we thuis kwamen lag onze poes Silver nog steeds te slapen op de stoel, normaal is het een tijger en altijd actief, nu niet hij voelde zelfs een beetje klam, dus toch maar even de dierenarts gebeld. We moesten gelijk komen en ons vermoeden was juist hij had koorts, hij kreeg een spuitje koortsremmers en medicijnen mee en een stuk lichter verlieten we de zaak weer.

Nu gaat het ietsjes beter met hem gelukkig, ik was toch wel behoorlijk ongerust hoor om die stoere witte rakker het voelt toch een beetje als een kindje van je, zo intens kan je houden van je huisdier. Afbeelding 001