Ik werk in de binnenstad van Haarlem in een prachtig pand. Haarlem is een gezellige stad met leuke winkeltstraatjes, restaurantjes, mooie gebouwen en natuurlijk de hofjes. Er zijn wel 20 hofjes in de binnenstad van Haarlem die je kan bezoeken. P1010182

De hofjes zijn van de 13e tot in de 19de eeuw gebouwd. Het hofje van Bakenes is het oudste hofje en komt uit 1395. De hofjes waren bedoeld voor ouderen vrouwen die in kleine huisjes rond een als tuin ingerichte binnenhof werden gehuisvest. P1010100
Meestal kom je binnen door een poort en elk hofje heeft zo zijn eigen verhaal en bijzondere uiterlijk. Nu zijn de hofjes, naast een plek om te wonen, een toeristische trekpleister. Vandaag de dag worden de hofjes nog steeds bewoond. Veel mensen het leuk om zo'n hofjes eens te bezoeken. 

Als client treatment hadden we bedacht om een selectgroepje van onze klanten uit te nodigen voor een wandeltocht langs de beroemde Haarlemse hofjes, want ook al woon je in Haarlem meestal komt het er niet van om ze te bezoeken. Met een gids gingen we op pad en 2 uur lang wandelden we langs een aantal mooie hofjes. Het heeft echt iets knus. P1010156 - kopie

Het was wel koud maar des te lekkerder smaakte de thee bij Ma Bown waar we als afsluiting van de dag een echte Engelse hightea kregen. Kijk dat maakt mijn werk nou zo leuk, tevreden klanten maar zelf ook genieten. P1010180