Ik heb een ontzettende leuke avond gehad gisteren, ik was namelijk uitgenodigd voor een reunie van het sprookje.

Als je uit Friesland komt weet je onmiddelijk wat daarmee bedoelt wordt maar voor de rest van Nederland zal ik het even uitleggen.

Elk jaar in november wordt er een toneelstuk opgevoerd voor alle kinderen van de lagereschool en de acteurs zijn leraren en ouders van leerlingen, het moet natuurlijk een stuk zijn die kinderen aanspreekt dus het is geen serieus verhaal maar een sprookje.

Je speelt 7 dagen in de week voor ongeveer 1500 kinderen, alle kinderen uit de omgeving komen namelijk kijken met hun school.  Het is een ontzettend dankbaar publiek want de kinderen leven helemaal mee, ze lachen, schreeuwen maar soms ook huilen om een mooi, grappig of zielig verhaal. De laatste avond op zaterdag loopt het dorp uit en komen de volwassenen kijken en zien wat hun kinderen die week gezien hebben.

Ik kom van oorsprong natuurlijk niet uit Friesland maar 13 jaar geleden heb ik er 5 jaar gewoond en hoe burger je dan in, nou door mee te doen aan het sprookje. Ik vond het geweldig om te doen en heb 3x meegespeeld en best wel grote rollen gehad.

Zie ginds komt het ruimteschip(1996), Berenblondie(1997) en Repelsteeltje(1998). P1010055

En nu werd ik dus uitgenodigd voor het 25 jarig bestaan van het sprookje. Het was ontzettend leuk om iedereen weer te zien, ze speelden dit keer een assepoesterachtig verhaal: wie de schoen past….. P1010063

Ik ben blijven slapen, samen met mijn dochter, bij mijn vriendin en haar dochter en we waren voorafgaand aan het sprookje ook nog even wezen winkelen in Leeuwarden een gezellige stad, en daar heb ik een supergave winterjas gekocht.

Zaterdagmiddag snel naar huis want Anne en Alexander komen te eten. Anne heeft ook een blog en zo hebben we elkaar leren kennen. Nou ja virtueel gezien dan, maar vanavond live.

Spanje wensen heet haar bog.