Ik had niet echt lekker geslapen, dat lag niet aan het bed hoor. Fotos spanje 2010 235

Ik was namelijk erg verkouden en had last van mijn keel. Helaas was de douche niet echt warm, maar buiten was het wel warm, het was een zeer zonnige dag gelukkig, maar eerst even langs de farmacia en daar zitten er genoeg van in Spanje, zelfs in het kleinste dorp heb je er wel 1 of 2 zitten. Anneloes had nog een zakje met een pepmiddeltje van paracetomol met nog iets erin, werkt altijd erg goed vertelde ze. Daar heb ik maar een doosje van gekocht onderweg naar Alhama de Granada, een klein plaatsje met 6000 inwoners in de provincie Granada. Het plaatsje is bekend omdat het aan de rand ligt van een diepe kloof. Fotos spanje 2010 212
Vanuit het dorpje kan je zo de kloof inlopen naar de rivier de Rio Alhama, een prachtige wandeling, onderweg kom je nog wat grotten tegen, echt een aanrader. Fotos spanje 2010 210

Daarna nog even door de moorse straatjes gelopen en toen geluncht op het pleintje. Laten we maar een menu del dia doen dit keer dachten we, maar omdat ons Spaans niet zo goed is is het elke keer weer een verassing wat we bestelde, de ober noemt namelijk een aantal gerechten op die je kan bestellen maar wij verstaan er geen klap van, wat leuk klinkt nemen we. Dit keer bestond het voorgerecht uit linzensoep met stukjes worst. Ik was blij dat er rond het pleintje een aantal zwerfhondjes liepen en zelfs de plaatselijke zwerfpoes wist waar eten te krijgen was, bij mij dus en deze dierenvriend had er een hoop nieuwe vriendjes bij gekregen. Fotos spanje 2010 206

We verlieten dit leuke dorpje op weg naar de stad Velez Malaga, hier wonen 70.000 mensen en het is de hoofdstad van de Axarquia, het is een crime om hier door heen te komen vanwege het eenrichtingsverkeer. Gelukkig hadden we een goed plekje voor de auto gevonden zodat we nog wat moderne winkeltjes hebben gezien maar ook een stukje oude stad hebben bekeken boven in de stad.  Fotos spanje 2010 228
Het dorpje Arenas konden we niet meer terug vinden we hebben zeker een half uur door de stad gereden op zoek naar het bordje, we reden toen ook nog langs een industrie terrein met allerlei speciaal zaken voor bedrijven en particulieren waar mensen uit de regio hun inkopen komen doen.

Het was al laat en tijd om te gaan eten, maar aangezien je bij de b&b alleen snacks kan krijgen zijn we wederom bij het zelfde restaurant als gisteren wezen eten, dit keer zaten er ook gasten die bij de zelfde plek als wij verbleven en zij nodigde ons uit om bij hen te komen zitten. Fotos spanje 2010 233
We hadden de nieuwe menukaart gekregen, deze was vertaald in het Engels, Duits en Nederlands door Anneloes. Ik denk dat ze blij zijn met de b&b want ze krijgen er toch lekker wat klantjes van.

We kwamen om 10 uur weer ‘thuis’ en we dronken nog een flesje cava van het huis, bij aankomst stond er namelijk een klein flesje voor ons op de kamer en deze hadden we koud gezet voor vandaag, daarna hebben we nog even wat nagekletst met Anneloes en Hans, het zijn echt hele aardige mensen met veel aandacht voor hun gasten.