Nadat we gisteren nog even lekker bij de openhaard gezeten hadden waren we naar onze mooie kamer met megagroot, super zacht bed gegaan, ze vertelde nog even dat in de gang de schakelkast zit want de stroom kan wel eens uitvallen, dat gebeurd regelmatig in Spanje namelijk. Fotos spanje 2010 167

Zelf sliepen ze een stukje verderop in een ander huisje wat ze ook nog bleken te hebben, maar die gaan we verkopen hoor zeiden ze een beetje beschaamd van al hun bezit, daar zit net als bij dit huis ook 8000m2 grond bij en dat is echt teveel allemaal.

In onze badkamer hadden we ook hier een goede stroom water, in het schuurtje achter het huis hadden ze namelijk een waterresevoir met pomp laten inbouwen waar 15000 liter in gaat.

Het onbijt was net als alles in dit huis ook luxe. Een verse fruitsalade van allerlei soorten fruit, een gebakken eitje etc etc allemaal met prachtig bestek en op mooi service.

Ze willen een b&b zijn met hotelservice, daarom eten ze zelf ook nooit mee, ze besteden veel aandacht aan het koken, bedienen en aan de details maar ook omdat we anders te dik worden hoor verklapte ze.

Dit is echt een perfecte b&b voor als je een lang weekend er even tussen uit wilt, als je je partner wilt verassen, als je iets te vieren hebt of noem maar op, ik voelde me hier echt een prinsesje met al die aandacht en die verwennerij.

Ik had hier zeker langer willen blijven maar we hadden nog meer b&b’s op ons lijstje staan om te bezoeken namelijk degene die de Zoover award 2010 gewonnen had Casa Agradable.

We namen afscheid van Luc, Jean en hun hondje patatje en de lieve knuffel poesjes maar we komen hier zeker een keer terug. Fotos spanje 2010 189

We reden richting de kust naar Arenas, natuurlijk sloegen we onderweg rechts af ipv links en zo reden we gigantisch om, maarja het bleek wel een mooie weg te zijn want op een bepaald moment keken we zo vanuit de bosweg op de stad Malaga neer. Fotos spanje 2010 191

We hadden wifi bij de mannen en daarvandaan hadden we b&b Casa Agradable gemaild dat we er aan het eind van de middag zouden zijn. Toen we aankwamen even voor vieren stonden we voor een gesloten hek en deed niemand open, ook de telefoon werd niet opgenomen, het huis en mobiele nummer niet. Hoe kan dat nou, zal 16 uur te vroeg zijn, naar mijn weten is dat toch eind van de middag dacht ik. Ik kwam toen op het briljante idee om te kijken of we daar voor de deur misschien een draadloze internetverbinding hadden want misschien hadden ze ons wel weer terug gemaild.

En ja hoor er was een mailtje waarin stond dat het feest was in het dorp, het was een nationale feestdag maar het dorp gaf ook nog zijn eigen feestje, het feest van de muilezel. Wat jammer dat we niet eerder ons mail gecheckt hadden want dan hadden we daar naar toe kunnen gaan. Maar de eigenaren kwamen er al aan om half 5 en verontschuldigde zich dat ze te laat waren, het liep uit allemaal bij het feestgespuis. Nou geen probleem wij moeten maar wennen aan het manana manana systeem als we hier ooit willen wonen, want geen Spanjaard is ooit op tijd volgens mij, zeiden we lachend. Fotos spanje 2010 203

We kregen direct een drankje aangeboden en gingen lekker op het terras wat drinken en kletsen, de b&b heeft 4 gastenkamers en waren allemaal vol geboekt deze dag, we zitten het het hele jaar al vol zeiden Hans en Anne-Loes, we hebben het echt heel druk gehad. Ik zelf denk dat het ook veel mensen trekt omdat het niet te ver van de kust af ligt een groot deel van de gasten vindt dat toch belangrijk denk ik. In een half uurtje ben je namelijk bij de kust van Torre del Mar.

Aangezien je daar niet kan mee-eten zijn we die avond samen met andere gasten beneden in het dorp wezen eten in een klein restaurantje, we bestelde een Russische salade en een tomaten/vlees potje, we hebben lekker gegeten en niet zo duur. Fotos spanje 2010 234

Na het eten hebben we met alle andere gasten nog even in de gezamenlijke ruimte wat gedronken, deze buiten ruimte is overkapt maar aan de voorkant open, omdat het in het najaar wat kouder is hadden ze dat goed opgelost en een dik gordijn opgehangen, samen met een kacheltje was het erg aangenaam. Fotos spanje 2010 194

Als je van gezelligheid en gezelschap van andere gasten houdt zit je hier helemaal goed, als je wat meer op je privacy gesteld bent kan je misschien beter alleen in de warme maanden hier naar toe gaan want ze hebben ook nog een prachtig dakterras en terras bij en rondom het zwembad.

Fotos spanje 2010 195