We hebben prima geslapen in onze moderne slaapkamer, de douche was heel goed, dat vindt Wim ook heel belangrijk vertelde hij, zijn gasten moeten voldoende water hebben, de cortijo krijgt wel water van de gemeente maar in droge periodes kan het wel eens gebeuren dat ze het toevoer kraantje gewoon dicht draaien en dan heb je gewoon 3 dagen of soms wel langer, afhankelijk van de schaarste, helemaal geen water meer. Dat is de reden dat zij een watertank hebben laten ingraven daar kan 20.000 liter in, er zit ook een pomp bij voor meer waterdruk. Tevens hebben ze zonnepanelen voor het warme water want met 5 gastenkamers kan je het niet maken om zonder water te zitten zei Wim, ze zijn open sinds mei dit jaar en hebben gelukkig geen problemen gehad met het water. Fotos spanje 2010 143

Die ochtend zaten we alleen met z’n twee in de ontbijtkamer, Wim was met de wandelgroep een wandeling aan het maken vertelde Dorien, ze hadden daar diverse boekjes liggen met wandelroutes, wild walks en short walks van de schrijver Roger, die routes kan je gewoon in de winkel kopen ze zijn in het Engels beschreven en erg leuk om te doen.

Wij zijn hier te kort om te wandelen dus dan maar lekker op ons gemak ontbijten, er stond een heerlijke Spaanse omelet voor ons klaar met zelf gebakken brood, verse jus, zelf gemaakte meloen en bramen jam  en nog veel meer, heel uitgebreid. Fotos spanje 2010 136

Het is een ruime b&b met mooi zwembad en je hebt verschillende hoekjes waar je lekker kan zitten in privacy maar als je wilt kan je de drukte van de andere gasten ook opzoeken, prima gedaan en ze hebben ook een hele mooie website vind ik.

We namen afscheid van Dorien en reden door naar Colmares een allerliefst dorpje hoog boven op een berg. Je merkt dat het daar wat kouder is dan beneden in het dal, het kan soms wel 3 tot 5 graden schelen. Het is een keurig dorpje, je wordt dmv van een voetstap mozaiektegeltje door straatjes van het dorp geleid, heel leuk bedacht. Fotos spanje 2010 154

Opeens kwam er een oud vrouwtje naar ons toe en zei in het Spaans dat we mee moesten lopen, we hadden geen idee wat ze van ons wilde, we moesten mee naar binnen komen en toen kwam de aap uit de mouw want daar stonden allemaal kratjes met groenten, fruit en noten en de bedoeling was natuurlijk dat we iets zouden gaan kopen, we kregen rozijntjes, gedroogde vijgen, amandeltjes en een zoete plaatselijke wijn aangeboden om te proeven. Ok vooruit dan maar tegen zo’n zakenvrouwtje konden wij niet op natuurlijk. Op een ouderwetse weegschaal bleef ze maar spulletjes gooien, genoeg, probeerde ik te zeggen maar nee het moest bij elkaar 1 kilo zijn vond ze. We moesten 6 euro afrekenen en met een zak vol liepen we het huisje uit. Wel heel grappig hoor en slim. Fotos spanje 2010 160

We kwamen bij restaurant Molino de los Abuelos daar stonden plastic tafeltjes buiten, het is dat ik op zoek ging binnen naar een wc  want anders had ik nooit het leuke binnen tuintje gezien, dat was echt een heel mooi plekje, er stonden allemaal verschillende soorten stoeltjes en leuke tafeltjes met rood of blauw geblokte tafellakentjes, het deed een beetje Frans aan. Er was ook een klein podiumpje waar af en toe wat flamingo showtjes gegeven worden.

De eigenaar Iúci was een hele vriendelijke extraverte man, hij vertelde in gebrekkig Nederlands dat hij oorspronkelijk uit Colombia kwam en dat hij ook nog in Nederland gewoond had, hij danste in Rotterdam bij een gezelschap, nu runt hij samen met zijn vriend dit restaurantje wat tevens een hotel is. Volgende keer moeten we bij hem komen slapen, daar zullen we geen spijt van krijgen beweerde hij. Het lijkt me inderdaad een leuke slaapplek. We hebben een gevulde avocado gegeten met een aantal kipkrokketjes erbij en een lekkere tinto de verano, Iuci maakte er echt iets gezelligs van met zijn grappen en grollen. Fotos spanje 2010 164

Daarna gingen we op zoek naar onze volgende b&b Tapaluz, wederom konden we het niet vinden ondanks de routebeschrijving, dus belde we de eigenaren.  Het was niet echt een makkelijke weg om te vinden zeker het laatste stuk maar als je er eenmaal bent dan heb je ook wat, we kwamen in een waar paradijs. Alles was met smaak en luxe ingericht. Fotos spanje 2010 168
We werden verwelkomt met een glaasje bubbels door Jean en hij vertelde ons het verhaal hoe het allemaal zo gekomen is. Ze zijn open sinds eind juni maar daar is wel wat aan vooraf gegaan, ze hebben 3 jaar geleden 3 kleine huisjes naast elkaar gekocht en die hebben ze helemaal opnieuw opgebouwd tot een luxe vakantieverblijf. Ze hadden eerst een aannemer maar het laatste jaar hebben ze samen met familie en vrienden heel hard gewerkt om het af te krijgen. De plavuizen hebben ze speciaal laten maken in een fabriekje en het huis hangt vol met kroonluchters en mooie meubels die ze al in België gekocht hadden, 3 verhuiswagens vol. Fotos spanje 2010 175

We kregen een rondleiding door alle kamers en slaapkamers, ze hebben 2 gewone slaapkamers en 1 suite. Die kregen wij als upgrade. We waren redelijk op tijd dus we hadden nog even tijd om lekker bij het verwarmde zwembad mijn favoriete boekjes van
casa&campo te lezen. Fotos spanje 2010 179

Fotos spanje 2010 178

Uit dat boekje hebben ze veel tips gehaald de openhaard is er uit nagebouwd en zelfs ook de keuken. Het diner werd door Luc bereid en hij is een super kok, dat is echt hun troef. Luc heeft 10 jaar lang voor een bekende rijke vrouw gewerkt als butler en kok, zijn vriend Jean ook de laatste 2 jaar. Ze wilde nu wat anders en hebben daarom hun droompaleisje gecreëerd op de heuvels van Andalusië. Ze bieden zowel lunch als diner aan. De overnachtingen zijn niet duur maar als je elke dag mee zou eten wordt het wel prijzig, maar daar kan je voor kiezen want je hoeft niet elke dag mee te eten, ze serveren s’avonds altijd een exclusief 4 gangen menu, iets wat je zelf niet zomaar kookt. Nu hadden we vooraf gemarineerde bloemkoolroosjes met zalm, toen een soepje van groene erwtjes met tonijn en als hoofdgerecht verse tagliatelle met citroenkip en toe ananas met cointreau saus opgediend als een soepje. Fotos spanje 2010 184

Ze willen zich echt onderscheiden van de meeste B&B die een hoog Ikea gehalte hebben, vertelde ze vandaar ze zoveel aandacht aan de inrichting en het eten besteden, ze willen een kwaliteit b&b zijn en dat is ze gelukt van mij krijgen ze 5 sterren.

Fotos spanje 2010 186