Wat heel belangrijk is voor een goede nachtrust is een goed matras dus als je een overnachtings plek aanbied moet dat zeker in orde zijn, het bedje bij Puravida was helemaal in orde, de hele slaapkamer is in orde, een prachtig hoog plafond, mooie schilderijen aan de muur, die daar terplekke door een kunstenares zijn gemaakt helemaal in de styl van het huis, de kamer bevatte ook een mooie inloopdouche. Dat vind ik nou belangrijk, ik ben echt een douchemonster dus ik let altijd als ik ergens slaap op de straal van de douche, die moet stevig zijn en ook lekker warm, ook let ik op het kussen want ik slaap namelijk niet lekker op elk kussen, hier hadden ze dat prima opgelost door gewoon meerdere kussens neer te leggen. Tevens hebben ze een arco op de kamer en dat is ook wel erg fijn in de zomer.Fotos spanje 2010 027
En als je dan na zo’n lekker nachtje de ontbijtkamer in komt lopen en je hoort een zalig muziekje dan kan je dag niet meer stuk.

Na het uitgebreide onbijt, gezellig met z’n viertjes, ging mijn man nog even op de computer want we hadden wifi hier, erg prettig, daardoor konden we het thuisfront laten weten dat alles ok is.  Fotos spanje 2010 076
Vandaag stond Antequera op het programma, een stadje hier ongeveer 40 minuten vandaan. We begonnen bij het wolvenpark Lobopark dat stond al heel lang op ons verlanglijstje. We kregen een rondleiding van Louise een leuke vrouw met een talen knobbel, ze spreekt vloeiend Nederlands(vlaams), Engels, Spaans en Duits. Fotos spanje 2010 033
Ze vertelde heel uitgebreid en vol passie over de paarden, de vosjes, de geiten en natuurlijk de vele wolven die daar rond lopen. Fotos spanje 2010 036
Het is geen gelikte dierentuin als je dat verwacht moet je hier niet zijn, maar als je geinteresseerd bent in de natuur en het verhaal achter de wolven zit je hier helemaal goed, de rondleiding zou eigenlijk een uurtje duren maar Louise nam echt de tijd voor ons en na 2 uur hadden we heel veel gezien en uitgebreide verhalen gehoord, er zitten 4 soorten wolven in het park, de Timber, de European, de Alaska Tundra en de Iberian en er zitten ook Hybride (half hond half wolf) onzettend interessant allemaal. Fotos spanje 2010 048

Daarna gingen op weg naar het natuurgebied waar we al veel over gehoord hadden EL Torcal maar onderweg maakte we een stopje om te lunchen bij restaurant Molino Blanco, een oude fabriek omgetoverd in een eetpaleis, met aan de muur allemaal oude landbouwwerktuigen en laat hier nu net een bus Hollanders zitten. Liever kom ik weinig Hollanders tegen op mijn vakantie maar helaas dit waren er wel 100, een bedrijfsuitje van Husqfarna (bedrijf in tuinmachines) Fotos spanje 2010 050
Het natuur gebied El torcal ligt een stuk hoger en heeft een oppervlakte van ongeveer 12 km, het is een kalkstenen rots landschap wat zo’n 150 miljoen jaar geleden is ontstaan door de werking van water, wind en zand het is echt uniek om te zien, je waant je in een soort maanlandschap. Ondanks het rotslandschap leven er honderden verschillende planten en ook talloze vogelsoorten. Fotos spanje 2010 053
De rotsen lijken wel opgestapeld te zijn, maar dit is allemaal door de natuur onstaan, het was vroeger een zeebodem maar door opwaartse druk, vulkanische activiteit en winderosie is het zo geworden, echt bijzonder om te zien, we hebben een wandeling van een uur gemaakt door dit gebied en onderweg kwamen we de geitjes met belletje tegen. Fotos spanje 2010 057

Daarna zijn we het stadje Antequera ingedoken en bij de vvv hebben we weer een kaartje gehaald met de hoogtepuntjes. Fotos spanje 2010 075
De gemeente Antequera heeft 44.000 inwoners en is daarmee de grootste gemeente van de provincie Malaga en zelfs 1 van de grootste van heel Spanje en de stad zelf heeft 30.000 inwoners.

De oude stadsmuren, het Moorse kasteel en wat kerkjes, een leuk stadje!

Fotos spanje 2010 073
S’avonds hebben we typisch Spaans gegeten aan de bar van het enige eetcafé in het dorpje, wat tegenover de b&b ligt, de oude mannetjes
waren domino aan het spelen en de dorpsvrouwen kralen kettingen en armbandjes aan het rijgen voor hun kinderen die ook gewoon gezellig om 11 uur nog aan de bar stonden.Fotos spanje 2010 080
In Spanje doet iedereen gewoon mee hoe oud je ook bent.