Wat heerlijk we konden weer buiten ontbijten, we spraken meestal pas om 10 uur af, dat is weer eens wat anders dan thuis waar om 5.15 het wekkertje afgaat. Afbeelding 018
Na het ontbijt namen we afscheid van Iboja en Rob en we komen zeker een keertje terug beloofde we, het is hier mooi en gezellig en ze hebben een uitstekende prijs voor hun overnachtingen, ik zei al tegen Iboja je bent veel te goedkoop zeker voor wat jullie allemaal te bieden hebben. De gasten krijgen hier echt waar voor hun geld.

We vertrokken naar het dorpje Iznajar wat een paar km verderop ligt, als je daar naar toe rijdt kom je langs de prachtige blauwe meren waar Iznajar zo beroemd om is. Fotos spanje 2010 014
Zoals bijna alle dorpjes in Andalusië lag dit goed verzorgde dorpje ook op een berg met natuurlijk een kasteeltje op de top. We hebben door de straatjes gewandeld en bij best wel een grote begraafplaats gekeken, het ziet er namelijk heel anders uit dan bij ons. Fotos spanje 2010 020
Ik vroeg me al af waarom elk klein winkeltje zoveel nep bloemetjes verkoopt en nu weet ik het, dat is om bij de graftombe van hun familie te zetten. Het ziet er allemaal erg goed onderhouden uit.

Heel knus was het pleintje met de blauwe potjes een lust voor het oog. Fotos spanje 2010 021
We hadden een stokbroodje gekocht bij de bakker en wat ham bij de slager en toen togen we af naar het strandje van Iznajar, ja dat hebben ze daar ook, hoewel we wel al hoorden dat het vorig jaar veel mooier was maar vanwege de 3 maanden lange regenval van het begin van het jaar, was al het mooie zand bijna weggespoeld, we troffen er nu alleen een visclubje aan van gepensioneerde Engelse mannetjes, we hebben bij het strand op een muurtje ons brood opgegeten. Fotos spanje 2010 023

We zijn toen doorgereden naar Rute, een plaatsje wat bekend staat om zijn anijs, helaas was het anijs museum dicht, ook het ham museum en de koekjes fabriek waren dicht, in Spanje moet je namelijk niet tussen 2 en 5 ergens komen want de siësta wordt er echt gehouden.

We zijn toen doorgereden naar de stuwdam, dat was erg hoog/diep, wel mooi om te zien hoor. Fotos spanje 2010 025

Toen gingen we via een slinger weggetje binnendoor op zoek naar onze volgende b&b Casa Pura Vida We reden het dorpje Villanueva de Algaidas in maar het was nog ietsje verder rijden naar het gehuchtje La Parrilla, daar wonen maar 200 inwoners. Het huis van de Belgische Caroline en Alain ligt direct aan het begin van het dorpsstraatje, als je voor de deur staat verwacht je niet dat er zoiets moois achter zit. Fotos spanje 2010 030
Wat een prachtige stijlvolle moderne b&b is dit zeg, zo mooi ingericht, we voelde ons hier onmiddelijk thuis ook mede door de gastvrijheid en spontaniteit van de eigenaren. Het huis is moeilijk in 1 keer te fotograferen dit omdat er vele gezellige hoekjes en ruimtes zijn. Fotos spanje 2010 029
De tuin bestaat uit een aantal etages, en je hebt een prachtig vrij uitzicht op de vele olijfboomgaarden. Fotos spanje 2010 083

Alain vertelde dat in het gebied tussen Granada en Antequera wel 200 miljoen olijfbomen staan, veel hxc3xa9.

Ze hebben dit huis 2 jaar geleden gekocht en ze hebben veel zelf geklust, ze begonnen met een foute aannemer en toen besloten ze maar om het heft in eigen handen te nemen, je kan vaak meer dan je zelf denkt. Het ziet er echt heel goed en verzorgd uit, complimenten hoor. Fotos spanje 2010 026

Ze hebben 4 gastenkamers die bijna de hele tijd fully booked zijn sinds ze open zijn vertelde Caroline tijdens de culinaire 3 gangen maaltijd die Alain voor ons allen gekookt had. We hadden echt een klik met ze en we voelde ons hier zeer welkom, dat is echt een sterk punt van ze, want je gaat immers naar een b&b omdat het persoonlijker is dan een hotel. We hebben de hele avond nog gezellig verder gekletst.