Na heerlijk geslapen te hebben vertrokken we naar het aanbevolen plaatsje Zucheros. Je rijdt via het plaatsje Cabra door de vele velden met olijfbomen, oktober is de plukmaand voor de eet olijven en januari, als de olijven inmiddels zwart zijn, voor de olijfolie. Er zijn ongeveer 5 soorten olijfbomen en ze zijn allemaal aangeplant. Zelfs de Italianen gebruiken vaak voor hun olijfolie maximaal 85% olie van de Spaanse bomen, als er maar 15% olijfolie in zit uit hun eigen land want anders mogen ze het geen Italiaanse olijfolie meer noemen. Fotos spanje 2010 010
Zucheros is een dorpje dat tegen een kalkstenen rots aan ligt, door de vele smalle straatjes die je er vindt kan je het beste je auto aan het begin van het dorp zetten en verder te voet het dorp ingaan. Afbeelding 024
We zijn in het kasteel geweest, wat een ruïne is en het verhaal zegt dat het kasteel verwoest is door een aardbeving helemaal vanuit Portugal. Afbeelding 026
Naast het kasteel ligt een restaurantje waar we geluncht hebben, we waren de enige, maar schijnbaar is het wel een populair tentje want binnen hingen allemaal foto’s van beroemdheden (vooral veel sportmannen) die daar gegeten hebben. Het was er ook best wel prijzig maar niet super bijzonder. Afbeelding 028
De vleermuizen grot die net buiten het dorp ligt was dicht, vanwege de siesta natuurlijk, toen zijn we maar doorgereden naar het plaatsje Priego de Cordoba.

Bij de plaatselijke vvv troffen we een alleraardigste behulpzame jongen die ons heel veel info gaf en folders van zijn stadje maar ook van de omliggende plaatsjes. Afbeelding 039

Met een route kaartje van het kleine stadje liepen we zo alle bezienswaardigheden af. Het kasteel, de kerk het oude slachthuis, de musea gezellig door de kleine mooie straatjes. Afbeelding 041

Afbeelding 042

Afbeelding 044

Om 8 uur hadden we afgesproken om weer terug te zijn bij de b&b voor de avond maaltijd, we waren maar net op tijd. Samen met Duitse gasten, die op dat moment ook daar verbleven, kregen we vele lekkere Spaanse tapas voorgeschoteld. Heerlijk gegeten en weer even ons Duits kunnen oefenen.