Mijn vader stond om 8 uur voor de deur om ons naar schiphol te brengen, maar toen we net op weg waren zagen we dat er een gigantische file stond, we konden nog net op tijd omkeren, we werden toen maar afgezet op het station want anders hadden we misschien onze vlucht wel gemist maar met de trein waren we prima op tijd. We vlogen met een Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling voor ons is het toch het makkelijkst om vanaf Schiphol te vliegen en deze maatschappij heeft goede prijzen. De auto hadden we wederom gehuurd via BCO ze hadden via Auriga Crown een ford Focus voor ons geregeld.

Op naar de b&b van mijn blog”vriendin” Ibolja.

Cortijo del Sueno Fotos spanje 2010 006

Ik lees haar blog, zij schrijft al haar belevenissen op over het wel en wee van een b&b, ze schrijft erg leuk en daardoor volg ik haar al een geruime tijd, ook leest ze mijn blog en daardoor heb je het gevoel dat je elkaar al een beetje kent, maar live ontmoeten is natuurlijk het leukste. Fotos spanje 2010 005

Vanaf het vliegveld zie je het landschap veranderen van geel/rosé naar het prachtig groen van de olijfbomen. Het is een goede weg naar Iznajar, je bent er in een klein uurtje maar omdat de wegen zo goed zijn en de omgeving zo mooi is vliegt de tijd voorbij.

Het is vrij makkelijk te vinden en de weg is goed toegankelijk, een heel klein stukje maar over een onverhard pad. Toen we bij het huis aan kwamen viel ons oog het eerst op de grote kweeperen boom die voor het huis staat deze zat vol met peren. Elvis hun aanloophondje had ook gelijk ons hart gestolen, wat een schatje! Fotos spanje 2010 002
Daarna zagen we ook gelijk de andere hond Senna en de poesjes, verder de vele handmade mozaïek werkjes die prachtig staan bij hun mooie cortijo. Ik raakte niet uitgekeken, alles was in het echt nog mooier dan op de plaatjes op internet. De cortijo staat helemaal vrij en het uitzicht is enorm, je ziet maar enkele andere huizen staan. Ze hebben 2 gastenkamers beide met een eigen zitje, lekker voor de privacy, er is ook nog een gezamenlijke ruimte waar je eventueel zelf kan koken en kan eten. De kamer is netjes en ruim ook leuk gedecoreerd met eigen gemaakte schilderijen. Er ligt ook een prachtige tuin om de cortijo heen met een groot zwembad. Afbeelding 014

We werden warm ontvangen door Ibolja en Rob die sinds 2 jaar hier wonen, ze hebben flink geklust om het hun paleisje te maken en dat is zeer goed gelukt. Die avond hebben we gezellig samen gegeten van de Indische rijstafel die Ibolja speciaal op verzoek voor ons gemaakt had en we hadden veel gesprekstof want zij zijn in onze ogen de ervaringsdeskundige. We kregen allemaal info en tips bv dat we beter een bouwval kunnen kopen en zelf opknappen dat is vaak veel goedkoper, als je olijfbomen op je land hebt groeien is er vaak wel een plaatselijk mannetje te vinden die het onderhoud wil doen als hij de opbrengst mag houden, er komt namelijk ontzettend veel werk bij kijken, als je alleen van de b&b wil leven moet je minimaal 4 kamers verhuren anders moet je net als zij er iets bij gaan doen, Rob klust veel voor anderen en ze doen wat sleutelbeheer. Wat ook een tip is, als je gasten uitchecken gelijk de kamer schoonmaken want er kan zo maar iemand bellen of er nog plek is.

Een gezellige avond met heel veel informatie eerst maar lekker gaan slapen, morgen pakken we de dikke info map erbij die klaar ligt voor de gasten dan gaan we allemaal leuke routes uitstippelen want we willen natuurlijk van alles gaan bekijken in deze omgeving. Afbeelding 012