Ik was van mijn beide oma's het eerste kleinkind. Mijn opa van mijn vaders kant had wel al 2 kleinkinderen, jongetjes. Toen ik geboren was waren er aan mijn moeders kant 5 generaties.  
5 generaties

Dat is heel bijzonder, ik stond er ook mee in krant toen der tijd. Ik had een moeder, een oma, een overgrootmoeder en een bedovergrootvader. Helaas is mijn 91 jarige bedovergrootvader na 6 weken gestorven. Mijn overgrootmoeder is gestorven op mijn 21 ste verjaardag.

Na mijn geboorte kregen mijn oma's en opa's nog meer kleinkinderen, allemaal jongetjes in de eerste instantie. Mijn ene grootouders 6 jongetjes en na 20 jaar nog 2 meisjes en de andere 4 jongetjes en ook pas na 20 jaar nog 1 meisje. 

20 jaar lang het enige meisje in de familie, je begrijpt wel dat ik op handen gedragen werd door beide grootouders. Ik had een ontzettend goede band met mijn grootouders en ben ook erg blij dat ik heel lang heb mogen genieten van ze. Dit heeft mede meegespeelt dat ik jong kinderen gekregen heb want een goede band met je grootouders is onbetaalbaar en heel belangrijk voor een kind.

Nu leeft (naast mijn ouders natuurlijk)alleen de moeder van mijn moeder nog, zij is 91 jaar en nog helemaal bij en redelijk gezond. Zij heeft gisteren van haar tweede kleindochter een kleinkindje erbij gekregen, haar eerste kindje, een meisje: Belle.

Vorige week hadden ook al 2 neven van de kant van mijn vader een baby gekregen. De xc3xa9xc3xa9n een jongetje: Pepijn, stamhouder, en de ander een meisje :Emy.

Allemaal baby's dus in de familie in xc3xa9xc3xa9n week. Nog een neef van mij verwacht ook over een paar maanden zijn eerste kindje.

Wel grappig mijn kinderen zijn bijna de deur uit en zij beginnen nu.

Ik stuitte toevallig op een site die familienamen in kaart zet, leuk om te kijken hoeveel mensen er met jou achternaam in Nederland wonen en waar ze dan wonen. Van mijn meisjesnaam zijn er 2158 mensen met de zelfde achternaam en van mijn aangetrouwde naam maar 99 mensen. Familienamen