In Maleisixc3xab spreken heel veel mensen goed engels, de mensen in het hotel, in het restaurant, de mensen in de winkels en de taxi chauffeurs. Door de vele taxiritjes die we al genomen hadden kwamen we veel te weten over het land, oa over het klimaat, nu is het regenseizoen en dan regent het het elke dag wel 2 uur hier, jan/febr is de beste tijd om te gaan kwa temperatuur, maar dan is het wel het drukste, beter kan je gaan in maart zeggen ze, lekker rustig en toch prima weer, de meeste toeristen komen uit het midden-oosten en Australixc3xab, ook vertellen ze veel over de dieren die hier in het wild voorkomen, daardoor wilde we vandaag er een dierendagje van maken. We hadden een taxi voor 4 uur genomen dat kost ongeveer xe2x82xac25,- en daarvoor rijdt hij je naar elke plek die je wilt.

We begonnen bij de in de bossen verscholenTemurun waterval onder deze 40 meter hoge waterval ligt een klein poeltje waar je even kan poedelen wij hadden alleen geen zwemkleding mee, maar Jairo maakte dat niks uit en ging gewoon in zijn onderbroek het water in. DSC08964

DSC08968
Daarna zijn we naar de krokodillenfarm gereden, hier leven meer dan 1000 krokodillen, je ziet hier ook een gehandicapte krokodil die zonder tanden is geboren en een soort omgekrulde bek heeft. We waren er tijdens voedertijd en je hoorde hun bek keihard dicht klappen, ook waren we getuigen van een aantal gevechten tussen wat krodillen die last hadden van hun territoriumdrift.

DSC08986

DSC08990
Vervolgens hebben we ons af laten zetten bij The Snake Sanctuary waar je slangen te zien krijgt die in de natuur voorkomen in Maleisixc3xab. Bv de Koningscobra's  de Pytons en de  mangrove slang. Mijn man kan je daar altijd zo blij mee maken hij heeft altijd al een fascinatie gehad voor slangen. 
DSC09018
Je zag een aantal trainers met hun slang aan de gang en om dat goed te kunnen doen moet je wel heel goed de bewegingingen van zo'n beest bestudeerd hebben hoor. "Zullen wij er ook xc3xa9xc3xa9ntje nemen lachte mijn man ik vind ze geweldig"

Gif en wurgslangen grrrr, je krijgt er de rillingen van. 

Foto's Maleisya 2010 115
Daarna zijn we naar Cenang Beach gereden waar je behalve de vele restaurantjes en winkeltjes ook UnderWaterWorld vind.

Het is een van de grotere oceanariums in Azie. Er is een 15 meter lange onderwatertunnel waar 500.000 liter water doorheen stroomt, je kunt zo dus onder de grote vissen doorlopen. UnderWaterWorld is verdeeld in een aantal onderdelen, zo heb je er een groot aquarium met alleen zoetwatervissen, een aquarium met zoutwatervissen, een aquarium met veel bodemdieren, een vijver met Koi Karpers, een gedeelte met veel soorten koraal, en een gedeelte met veel reptielen.

DSC09040

DSC09041
De taxichauffeur was inmiddels naar huis en wij vonden dat we na deze ondernemende dag wel een voetmassage verdient hadden.

Foto's Maleisya 2010 129
Daarna nog wat winkelen in het straatje en eten bij een Mexicaans restaurantje, weer even wat anders nu burrito's en enchiladas met friet.

Foto's Maleisya 2010 134