Als je dan toch zover van huis bent, ga je niet met een boek op het strand liggen en niks doen, daarvoor kan je wel naar Turkye, zoals we gedaan hebben 4 jaar lang toen de kids alleen disco, zwemmen en zon belangrijk vonden. Nu ze wat ouder zijn willen ze ook wat meer cultuur snuiven en wij vinden dat ook helemaal leuk, hoewel af en toe plat, insmeren omdraaien in de zon ook wel eens lekker is hoor.

Deze dag gaan we het land in, we hadden de mangrove tour geboekt.

We reden naar het noordwesten van het eiland naar het Kilim Geoforest park. Het park beschikt over een mix van beschermde mangrove bossen, geologische wonderen, exotische planten en diersoorten, unieke kalkstenen rotsformaties, afgelegen stranden en blauwe langunes.

We vertrokken de kronkelende rivier op in een bootje, samen met 2 mensen uit Singapore, 2  Itlalianen en een ouder net Nederlands stel uit Den Haag.

Foto's Maleisya 2010 135
We begonnen bij de vleermuizen grot, Gua Kelawar, honderen vleermuizen die aan het plafond in de grot hangen, dit zijn geen bloedzuigende die gevaarlijk zijn, maar wij mensen kunnen wel gevaarlijk zijn voor hun, want ze kunnen niet tegen harde geluiden en fel licht we moesten dan ook heel stil zijn. DSC09043

Toen we daar vandaan naar buiten liepen zagen we de mangrove bomen, deze bomen staan met hun wortels in het zoute water, de mangrove bossen spelen een essentixc3xable rol bij het handhaven van het ecologisch evenwicht van de wereld. Ze bexc3xafnvloeden het klimaat, bieden beschutting en fungeren als belangrijke kraamkamers voor vissen en krabben. Het mangrovebos fungeerd als een natuurlijk schild tegen de hoge golven, mede dankzij de mangrove bossen is Langkawi tijdens de Tsunami niet zo zwaar getroffen.

DSC09052

DSC09123
Er wonen onzettend veel dieren in de mangrove, mooie krabbetjes met 1 grote gekleurde snaar, de zwart gele mangrove slang, varanen, krokodillen, apen etc etc.

DSC09124
We kwamen toen aan bij een drijvende viskwekerij en mochten mee helpen de vissen te voeren. De pijlstaart rog zag er ontzettend lief uit en die vond het ook lekker om geaaid te worden ook op zijn buikje. Nou voor Steve Irwin was het helaas anders afgelopen maar mijn stoere familie durfte de rog gewoon te aaien en wat visjes in zijn bekkie te geven.

DSC09102
Onderweg zagen we nog prachtige zeearenden vliegen echt uniek om te zien.

DSC09147
Op een vlotrestaurant hebben we een zalige lunch met veel vis gegeten. Tijdens die lunch raakte we in gesprek met het Nederlandse stel en zo kwamen we erachter dat hij arts is, gespecialiseerd in sportblessures. Jairo die al een tijd loopt met pijn in zijn arm en daarvoor al diverse soorten behandelingen gehad heeft, fysio, acupunctuur, er is een echo gemaakt, een scan maar ze wisten niet wat het was, tennisarm, golfers elleboog geen idee, deze arts deed gelijk een gratis consult en ging overal voelen hij concludeerde dat de oorsprong van de pijn helemaal niet uit zijn arm kwam maar uit het si joint gewricht. Moet je daarvoor helemaal naar Maleisië om daar achter te komen. DSC09076
DSC09152
We voeren verder door de rivier en kwamen uit bij de zee, we waren maar 6km verwijderd van Thailand. Onderweg zagen we prachtige strandjes, we konden er alleen niet naar toe vanwege het hoge water, ineens moesten we onze reddingsvesten aan en met grote snelheid voeren we door de jungle weer terug naar het beginpunt. Een hele mooie trip.

DSC09154