De ramadan is begonnen, een speciale gebeurtenis in de islamitische kalender, tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang wordt niet gegeten en gedronken. 

Ze roken dan ook niet en ze onthouden zich van geslachtsgemeenschap. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan.

Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden.

Maar dit geldt allemaal niet voor ons, dus wij gingen gewoon ontbijten, wel wat vroeger dan normaal want we werden opgehaald om naar de haven gebracht te worden.

We gingen een 2.5 urige overtocht met de boot naar het eiland Langkawi tegemoed.DSC08919
Ik weet niet wat ik precies verwacht had van deze overtocht en het type boot, maar in mijn gedachte zat ik heerlijk op het dek met mijn haren in de wind, vrolijk uitkijkend over de zee en zoekende naar het stukje land in zicht ofzo. Niks van dit alles bleek waar. Ik merkte het al toen de boot net was vertrokken, dat rot gevoel in mijn maag, snel nam ik nog even 2 reis tabletten, maar het mocht niet baten, samen met mij was de halve boot zwak ziek en misselijk. Ik ben op een gegeven moment nog naar buiten gewaggeld en heb 2 uur lang met mijn hoofd over de reling gehangen, pas tijdens de tussen stop kwam ik erachter dat er ook een bovendek was en toen ik daar zat voelde ik me ineens stukken beter, had ik dat maar eerder geweten. DSC08902

Maar wat ons te wachten stond was alles waard, een prachtig vakantie eiland waar we een super de luxe 5 sterren resort geboekt hadden, nog ongeveer 3 kwartier rijden richting de noord-westkant van het eiland en we kwamen bij het Berjaya resort aan.

Houten huisjes op palen, pal aan het hagelwitte strand dit alles tegen de jungle aan. De aapjes liepen gewoon rondom ons huisje, zo schattig.Foto's Maleisixc3xab 2010 206

DSC08923
Op het eiland komen 2 soorten aapjes voor, de brutale lichtbruine makaak, zij worden ook wel de maffia genoemd, ze stelen alles, lusten ook alles en als je niet oplet maken ze zo je achterdeur open rennen naar binnen rechtsstreeks naar de minibar en plunderen die, ze kunnen ook vrij agressief zijn dus altijd oppassen geblazen, verder heb je ook nog de verlegen brilaapjes, zwart met witte rand om hun oogjes, ze eten de hele dag blaadjes.(dusty leaf monkey's). Het blijft leuk om te zien, welke soort dan ook, thuis kom je dat namelijk niet tegen in je achtertuin.

Deze dag zijn we lekker rond het zwembad en het strand gebleven.Foto's Maleisixc3xab 2010 207

DSC08947

Foto's Maleisya 2010 146
De eerste avond Langkawi hebben we op het resort bij het beach restaurant pal aan de zee gegeten en we werden toegezongen door een gitarist, ontzettend gezellig en leuk.

DSC08940

DSC08941